Posjekao šumu
26/06/2020

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske u periodu od 1. travnja do 31. svibnja, na području valpovačke podravske šume, 41-godišnji hrvatski državljanin iz Gorice Valpovačke je posjekao i ukrao oko 120 stabala bagrema i jasena. Pravnoj osobi iz Valpova nastala je materijalna šteta veća od 30 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAKrađa bicikala

U vremenu od 11. do 12. lipnja, u Ulici Kneza Borne, u Osijeku, nepoznati počinitelj je iz podrumske prostorije ukrao nekoliko bicikala vlasništvo 47-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Osijeka. Vlasniku je nastala materijalna šteta veća od 2000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava protiv nepoznatog počinitelja.

 

Razbojnik priveden sucu istrage

U srijedu, 24. lipnja, u Beničancima, 58-godišnji hrvatski državljanin iz Beničanaca je ušao u prostor za stanovanje, fizički napao i ozlijedio 71-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Beničanaca tražeći novac. Nakon nanošenja ozljeda 71-godišnjaku pronašao je i ukrao 800 kuna. Zbog zadobivenih ozljeda napadnutom je pružena liječnička pomoć u Općoj županijskoj bolnici Našice gdje su mu okvalificirane lake tjelesne ozlijede. Završenim kriminalističkim istraživanjem, a zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo razbojništvo 58-godišnjak je priveden sucu istrage koji mu je odredio istražni zatvor.

 

Policija pronašla provalnika

Završenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 35-godišnji hrvatski državljanin iz Erduta počinio kazneno djelo teška krađa. U noći, 13. na 14. lipnja, u Kapucinskoj crkvi, u Osijeku, počinitelj je provalio i ušao u Crkvu, gdje je provalio nekoliko škrabica s milodarom i ukrao neutvrđenu količinu novca. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba zadobila je lake tjelesne ozljede, a tri prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka, Belog Manastira, Đakova i Belišća dogodila se po jedna prometna nesreća.

 

Alkoholizirani na cestama

Jučer, 25. lipnja, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno 6 vozača (4 osobnog automobila i 2 bicikla) kojima je utvrđena nedozvoljena prisutnost alkohola u krvi. Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 20,40 sati, u Karancu, kada je u nadzoru prometu zaustavljen vozač osobnog automobila 47-godišnji hrvatski državljanin iz Karanca. Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 2,38 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

 

U 11,35 sati, na državnoj cesti broj 212 između Karanca i Osijeka, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Do prometne nesreće došlo je na način da je 64-godišnjeg hrvatski državljanin iz Belog Manastira nepropisno pretjecao vozilo ispred sebe te je izletio s ceste i vozilom se zaustavilo na krovu u kanalu. Ozlijeđenom vozaču pružena je liječnička pomoć u Kliničkom bolničkom centru Osijek gdje su mu okvalificirane lake tjelesne ozlijede i utvrđena nedozvoljena prisutnost alkohola u krvi od 2,42 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 25 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 8 negativnih prekršajnih bodova.

Pročitajte još