Popravljao pa zapalio automobil
03/08/2020

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske u subotu, 1. kolovoza, u Klisi, u radioni za popravak motornih vozila, 63-godišnji hrvatski državljanin je zavario dijelove osobnog automobila vlasništvo 34-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Osijeka. Uslijed visoke temperature došlo je do požara i zapaljenje gorivih dijelova te je automobila u potpunosti izgorio. Požar se proširio i oštetio djelomično još dva automobila vlasništvo 32- godišnjeg hrvatskog državljanina iz Velike Kopanice i 65-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Osijeka. Vlasnici su oštećeni za oko 20 000 kuna, a u požaru nije bilo ozlijeđenih osoba. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je izvješće o događaju.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAUkrao traktor

U vremenu od 31. srpnja do 1. kolovoza, od 16 do 23,45 sati, u Osijeku, nepoznati počinitelj provalio je u dvorište tvrtke iz Osijeka i ukrao neregistrirani traktor. Vlasnik tvrtke oštećen je za više od 350 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava protiv nepoznatog počinitelja.

 

Mina u kućici za psa

Jučer, 2. kolovoza, oko 18,30 sati, u Suzi, 39-godišnja hrvatska državljanka je tijekom uređenja dvorišta u psećoj kućici pronašla tromblonsku minu M-76. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu je tromblonsku minu s mjesta pronalaska na siguran način izuzeo.

 

Krađa osobnog automobila

U noći s 1. na 2. kolovoza, od 22,30 do 7 sati, u Trnavi, nepoznati počinitelj ukrao je iz dvorišta parkiran i otključan osobni automobil vlasništvo 26-godišnjeg hrvatskog državljana iz Trnave. Ukradeni automobil je 2. kolovoza u večernjim satima pronađen u Slavonskom Brodu i vraćen vlasniku. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava protiv nepoznatog počinitelja.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće s materijalnom štetom koje su se dogodile na području Osijeka, Donjeg Miholjca, Belog Manastira i Belišća.

 

Evidentiran 101 prekršaj prekoračenja brzine

U razdoblju od 31. srpnja do 2. kolovoza, na području Policijske uprave u prometu je zaustavljeno 7 vozača od čega 6 vozača osobnih automobila i 1 vozač bicikla, koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

 

Evidentirano je još i 212 prekršaja od čega: 101 prekršaj prekoračenja brzine kretanja, 33 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa, 13 prekršaja nepropisnog korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 1 prekršaj upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 7 prekršaja upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, 1 prekršaj odbijanje ispitivanja na prisutnost droge u organizmu i 56 ostalih prekršaja.

 

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 1. kolovoza, oko 4,25 sati, u Raisnerovoj ulici u Osijeku, gdje je u nadzoru prometa zaustavljena 25-godišnja hrvatska državljanka iz Delnica koja je upravljala osobnim automobilom pod utjecajem alkohola. Vozačici je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,40 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj određena joj je novčana kazna u iznosu od 5 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 2 mjeseca i 4 negativna prekršajna boda.

 

Dana 2. kolovoza, oko 12,30 sati u Petrijevcima, 36-godišnji hrvatski državljanin iz Petrijevaca upravljao je osobnim automobilom i zbog nepropisnog kretanja vozilom po kolniku, udario je u propisno parkirani osobni automobil te potom napustio mjesto događaja. Vozač je brzom intervencijom naknadno pronađen te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 2,59 grama po kilogramu, a zbog alkoholiziranosti je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 28 300 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 9 negativnih prekršajnih bodova.