Pomoć Grada Našica obrtnicima i poduzetnicima pogođenim pandemijom Covid19
12/02/2021

Gradsko vijeće Grada Našica 21. prosinca 2020. godine donijelo je Proračun Grada Našica za 2021. godinu. Predsjednik Gradskog vijeća Grada Našica Krešimir Kašuba, tada je posebno istaknuo stavku proračuna kroz Program potpora poduzetništvu na području Grada Našica u iznosu od gotovo milijun kuna. Između sedam mjera, koje se dodjeljuju našim poduzetnicima svake godine, posebno je istaknuo važnost potpore iz Programa koja se odnosi na očuvanje radnih mjesta uslijed pandemije COVID 19.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAGradonačelnik Grada Našica Josip Miletić je u siječnju 2021. godine, na temelju Programa raspisao Javni poziv te su naši obrtnici i poduzetnici već početkom veljače 2021.g. počeli koristiti ove mjere potpora, posebice Mjeru za očuvanje radnih mjesta uslijed pandemije COVID 19. Potpora iz ove mjere iznosi 2.000,00 kuna po zaposleniku. Također je važno naglasiti da je Gradsko vijeće u ožujku 2020. donijelo odluku o ukidanju poreza na potrošnju, koja se zakonski primjenjuje od 1. siječnja 2021. te je iz Grada najavljeno da će se nastaviti i nadalje s mjerom oslobođenja plaćanja naknade za korištenje javne površine za ugostiteljske terase.

 

Na oba našička trga trenutno se izvode radovi te će isti po završetku biti opremljeni ugostiteljskim terasama i ostalom ugostiteljskom opremom, također sufinanciranom kroz sredstva Europske unije, što će dodatno podići kvalitetu ugostiteljske, ali i turističke ponude Grada Našica. Obrtnici i poduzetnici Grada Našica su trenutno najpogođeniji pandemijom Covid19, stoga pozivamo sve građane da podrže njihov rad kupnjom kod lokalnih trgovaca, OPG-ova te ugostiteljskih objekata, jer samo tako možemo očuvati dragocjena radna mjesta u našemu gradu.

 

Grad Našice će i dalje pratiti potrebe obrtništva i poduzetništva na području grada, kako bi sačuvali radna mjesta i gospodarstvo grada u cjelini. Također se zahvaljuju Udruženju obrtnika Grada Našica na suradnji i svim vijećnicima gradskog vijeća na donošenju Programa potpora i pomoći za opstanak i razvoj gospodarstva grada Našica.