Policija uhvatila provalnika u osobne automobile
30/09/2020

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske završenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 20-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka počinio kaznena djela „Krađa“ i „Teška Krađa“. Tijekom rujna 2020. godine, u Osijeku, u više navrata 20-godišnjak je provalio u četiri osobna automobila vlasništvo 24-godišnje, 25-godišnjeg, 44-godišnjeg i 52-godišnjeg hrvatskog državljana iz kojih je ukrao novčanike, novce, osobne dokumente, kartice i sunčane naočale. Vlasnici su oštećen za nekoliko tisuća kuna. Počinitelj je predan pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASANamjerno oštetio ponton

Završenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se je 17-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo „Oštećenje tuđe stvari“. U četvrtak, 30. srpnja, u Osijeku, uz obalu rijeke Drave, mladić je oštetio ponton. Pravnoj osobi iz Osijek nastala je materijalna šteta oko 10 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

 

Krađa trimera

U srijedu, 19. kolovoza, u Bilju, nepoznati počinitelj je iz skladišta ukrao trimer te se udaljio u nepoznatom smjeru. Pravnoj osobi iz Bilja nastala je materijalna šteta od više tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće koje su za posljedicu imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se tri prometne nesreće, a na području Našica jedna prometna nesreća.

 

Alkoholizirani vozači

Jučer, 29. rujna, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu su zaustavljena 4 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi: 2 osobnog automobila i 2 bicikla. Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 21,10 sati u Jagodnjaku, kada je u prometu zaustavljen vozač bicikla, 48-godišnji hrvatski državljanin iz Jagodnjaka. Biciklistu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,50 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

 

U 13 sati, u Osijeku, u nadzoru prometa zaustavljen vozač osobnog automobila, 43-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka. Vozač je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta te je kod istoga evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 0,94 grama po kilogramu. Vozač je uhićen sukladno prekršajnom zakonu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 25 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 9 negativnih prekršajnih bodova.