Policija traži svjedoke – očevice
11/08/2020

U nedjelju 2. kolovoza, oko 7 sati, u Osijeku, na raskrižju kolnika ulice Biljska cesta i prilazne ceste naselju Tvrđavica, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom, a u kojoj su sudjelovali NN vozač NN vozila i vozačica bicikla. U cilju rasvjetljavanja ove prometne nesreće, policija moli moguće svjedoke – očevice, koji su se u trenutku događaja nalazili na mjestu događaja, da se jave u postaju Prometne policije Osijek osobno ili na broj telefona 031/237-112 ili 192.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAPolicija uhitila provalnika

Završenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 38-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo „Teška krađa“. Jučer, 10. kolovoza, u noći, počinitelj je provalio u ugostiteljski objekt u Strizivojni iz kojega je ukrao blagajnički polog te se udaljio s mjesta događaja. Vlasniku je nastala materijalna šteta do tisuću kuna. Odmah po dojavi policijski službenici krenuli su u potragu za nepoznatim počiniteljem kojeg su pronašli i uhitili. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Policija pronašla kradljivca bicikala

Završenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 19-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka počinio kazneno djelo „Krađa“. U nedjelju, 9. kolovoza, u vremenu od 20,30 do 21 sati, u Osijeku, počinitelj je ukrao bicikl koji se nalazio ispred kuće. Brzom intervencijom policije počinitelj je uhićen, a ukradeni bicikl je pronađen i vraćen vlasnici. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Krađa bicikala

U nedjelju, 9. kolovoza, u vremenu od 23 do 23,30 sati, u Osijeku, u Vukovarskoj ulici, nepoznati počinitelj ukrao je bicikl koji se nalazilo ispred ugostiteljskog objekta. U noći s 7. na 8. kolovoza, u vremenu od 23 do 11 sati, u Osijeku, Vijenac Ivana Česmičkog, nepoznati počinitelj ukrao je bicikl koji se nalazio ispred stambene zgrade. Vlasnicima je nastala materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Pronašli ručnu bombu

Jučer, 10. kolovoza, oko 14 sati, u Dardi, prilikom izvođenja građevinskih radova radnici tvrtke pronašli su ručnu bombu M-75. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave osječko – baranjske je bombu s mjesta pronalaska na siguran način izuzeo.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba zadobila je teške tjelesne ozljede. Preostale četiri prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeku i Našica dogodile su se po dvije prometne nesreće, a u Belom Manastiru jedna prometna nesreća.

 

Događaji iz prometa

Jučer, 10. kolovoza na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu su zaustavljena 2 vozača osobnog automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 17,35 sati u Donjem Miholjcu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen vozač osobnog automobila. Vozaču 53-godišnjem hrvatskom državljaninu utvrđena je nedozvoljena koncentracija alkohola u krvi od 0,81 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.