Policija razotkrila počinitelje kaznenih djela
05/07/2019

Policija razotkrila počinitelje kaznenih djela

Preplatite se
TV Našice

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 47-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo teška krađa. U poslijepodnevnim satima 3. srpnja policijski službenici u Đakovu su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 47-godišnjak. Temeljem sudskog naloga obavili su pretragu vozila te su pronašli i uz potvrdu oduzeli nekoliko stotina kutija cigareta.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAKriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 47-godišnjak u jutarnjim satima 3. srpnja provalio u prodavaonicu u Đakovačkim Ivanovcima i ukrao cigarete vrijednosti nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće. Sumnja se i da je 20-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo teška krađa. Početkom lipnja mladić je provalio u prodavaonicu u Jablanovoj ulici u Osijeku. Ukrao je više desetaka komada euro paleta, vrijednosti nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Ukraden bicikl

U večernjim satima 3. srpnja nepoznati je počinitelj u Pašinom prolazu u Đakovu ukrao bicikl. Vlasniku je nastala materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Izgorjelo krovište kuće u Batini

Oko 19,30 sati 4. srpnja, na za sada neutvrđeni način, došlo je do požara krovišta nenastanjene kuće u Dunavskoj ulici u Batini. Izgorjelo je krovište kuće. Požar su ugasili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Batina i Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Belog Manastira. Nastala je materijalna šteta od oko dvije tisuće kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je izvješće.

 

Pronašao streljivo i tromblone

U poslijepodnevnim satima 4. srpnja građanin je u mjestu Kotlina prilikom čišćenja kuće pronašao nekoliko stotina komada streljiva i dva trenutna tromblona. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu preuzeo je streljivo i tromblone na mjestu pronalaska.

Podsjećamo građane da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

Pozivamo sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

 

Prometne nesreće u protekla 24 sata

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su tri prometne nesreće, koje su za posljedicu imale materijalnu štetu, a dogodile su se na području Osijeka.

Jučer, 4. srpnja na području PU osječko – baranjske policijski službenici zatekli su četiri vozača koji su upravljali vozilom uz nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi (dva vozača osobnog automobila i dva vozača bicikla).

Najveću prisutnost alkohola u krvi vozača policijski službenici evidentirali su u 04,05 sati u Vukovarskoj ulici u Osijeku, kada su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 26-godišnji hrvatski državljanin uz prisutnost alkohola u krvi od 1,85 grama po kilogram. Vozač je uhićen, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji