Policija razotkrila počinitelje kaznenih djela krađa
17/04/2019

Policija razotkrila počinitelje kaznenih djela krađa

Preplatite se
TV Našice

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 23-godišnji hrvatski državljanin te 21-godišnja i 26-godišnja hrvatska državljanka počinili kaznena djela krađa. U poslijepodnevnim satima 18. veljače 23-godišnjak, 21-godišnjakinja i 26-godišnjakinja u trgovačkom centru u Osijeku ukrali su više komada parfema. Istoga dana u prijepodnevnim satima 21-godišnjakinja i 26-godišnjakinja u drugom osječkom trgovačkom centru također su ukrale više komada parfema. Nastala je materijalna šteta od nekoliko desetaka tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena su posebna izvješća.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA 

Razbojništvo

Oko 20,20 sati, jučer, 16. travnja, na Šetalištu kardinala Franje Šepera u Osijeku, dva nepoznata počinitelja, uz prijetnju hladnim oružjem i uporabom tjelesne snage 22-godišnjaku, ukrali su nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljima se traga.

 

Očevidom otkriven uzrok požara u Dalj Planini

Policijski službenici obavili su očevid na mjestu požara u vikendici u Dalj Planini koji je izbio oko 1,50 sati 15. travnja. Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo uslijed tehničkog uzroka, odnosno, kratkog spoja. Došlo je do zapaljenja krovišta i stropa od štukature. Krovište se u cijelosti urušilo u unutrašnjost kuće i trijema. Izgorio je sav namještaj, bijela tehnika, alat i ostalo. Vlasnici je nastala materijalna šteta od oko stotinu tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je izvješće.

 

Pronašao bombe

U poslijepodnevnim satima 16. travnja građanin je u mjestu Dalj pronašao dvije ručne bombe. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu preuzeo je bombe na mjestu pronalaska.

Podsjećamo građane da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

Pozivamo sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

 

Prometne nesreće u protekla 24 sata

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba lakše ozlijeđena. Preostale četiri nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu.

Tri su se dogodile na području Osijeka, a po jedna na područjima Belišća i Našica.

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji