Policija razotkrila počinitelje
27/11/2019

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 21-godišnji hrvatski državljanin i 20-godišnji hrvatski državljanin počinili kazneno djelo teška krađa u pokušaju. U mjesecu studenom ove godine u Valenovačkoj ulici u Feričancima, 21-godišnji hrvatski državljanin iz Markovca Našičkog i 20-godišnji hrvatski državljanin iz Stipanovaca provalili su u kuću i pomoćnu prostoriju vlasništvo 62-godišnje hrvatska državljanke. Nakon izvršenja kaznenog djela, 21-godišnji hrvatski državljanin i 20-godišnji hrvatski državljanin udaljili su se ne otuđivši ništa. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAKrađa ribolovnog pribora

U vremenu od 21. do 24. studenog, u Ulici Antuna Gustava Matoša u Belišću, nepoznati počinitelj je iz podruma stambene zgrade otuđio ribolovni pribor vlasništvo 55-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Belišća. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljima se traga.

 

Iznuda na društvenoj mreži

Nepoznati počinitelj je na društvenoj mreži izradio lažni profil ženske osobe. Tijekom mjeseca listopada ove godine, predstavljajući se kao ženska osoba, stupio je u kontakt s 46-godišnji hrvatskim državljaninom iz Donjeg Miholjca te ga naveo na slanje fotografija eksplicitnog sadržaja, a što je i učinio.

Nepoznata osoba je zaprijetila objavom fotografija na društvenoj mreži i zatražila uplatu novca kako navedeni sadržaj ne bi objavila. Na račun nepoznate osobe u Obali Slonovače, 46-godišnjak uplatio je nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljima se traga.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirana je jedna prometna nesreća i to na području Osijeka koja je za posljedicu imala materijalnu štetu.

Jučer 26. studenog na području PU osječko – baranjske policijski službenici zaustavili su četiri vozača (jednog vozač osobnog automobila i tri vozača bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je oko 16,45 sati u Bijeloj Lozi, kada je u nadzora prometa zaustavljen biciklist 47-godišnji hrvatski državljanin iz Bijele Loze. Obavljenim alkotestiranjem vozača utvrđena je nedozvoljena koncentracija alkohola u krvi od 2,45 grama po kilogramu.

U jutarnjim satima 27. studenog oko 01,30 sati u Valpovu, u nadzoru prometa zaustavljen je vozača osobnog automobila 39-godišnji hrvatski državljanin iz Čađavice. Obavljenim alkotestiranjem vozača utvrđena je nedozvoljena koncentracija alkohola u krvi od 2,23 grama po kilogramu.

Vozač je sukladno Prekršajnom zakonu, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Pročitajte još