Policija razotkrila počinitelja kaznenog djela
07/01/2020

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je maloljetni hrvatski državljanin počinio kazneno djelo teška krađa provaljivanjem. U večernjim satima 28. studenog 2019. godine maloljetnik je provalio u trgovinu u Belišću iz koje je ukrao cigarete, pirotehnička sredstva, prehrambene i neprehrambene proizvode. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAIz otključanog automobila ukrao mobitel i novce

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 28-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo krađa. U noći s 28. na 29. prosinca, u Osijeku, 28-godišnjak je iz nezaključanog osobnog automobila ukrao mobitel, novce i odjeću. Vlasniku je nastala materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

Kako bi smanjili mogućnost ovih kaznenih djela, vlasnicima automobila policija savjetuje:

  • torbice, mobitele, putne torbe i druge predmete ne ostavljajte na vidljivom mjestu (sjedalima, policama vozila) – ovako ostavljeni predmeti dobar su mamac i privlače poglede kradljivaca, a materijalna šteta koja će nastati može biti veća od vrijednosti ukradenih stvari;
  • zlatni nakit, novac, foto i video oprema, prijenosna računala, torbice – mjesto im nije u vozilima i česti su predmeti krađe iz vozila;
  • dokumente vozila ne ostavljajte u vozilu;
  • prtljagu stavljate u vozilo neposredno prije putovanja;
  • zaključajte vozilo kada ga ostavljate – čak i za kratko vrijeme vašeg odsustva (odlazak na kiosk, trgovinu, dječji vrtić) kradljivac može iskoristiti za krađu;
  • zatvorite sva vrata i prozorska stakla, ne ostavljajte ih poluotvorenima;
  • zatvorite i zaključajte poklopce spremnika za gorivo i prtljažnika;
  • ne ostavljajte ključeve u vozilu bez nadzora;
  • ako imate mogućnost, izvadite audio i video opremu iz vozila;
  • uključite alarmni uređaj, ukoliko je ugrađen u vozilo.

 

Požar na krovištu kuće

U petak 3. siječnja, u Karlovačkoj ulici, u Tenji došlo je do požara krovišta kuće u vlasništvu 68-godišnjeg hrvatskog državljanina. Policijski službenici, u suradnji s inspektorima zaštite od požara, obavili su očevid na mjestu požara. Obavljenim očevidom utvrđeno je da je do požara došlo propuštanjem vatre na dimnjaku koji je sačinjen od salonitne cijevi u poziciji potkrovlja. Požar su ugasili vatrogasci Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka i Dobrovoljno vatrogasno društvo Tenja. Nastala materijalna šteta iznosi oko 30.000,00 kuna.

 

Ukrao kotače s osobnog automobila

Nepoznati je počinitelj u noći s 4. na 5. siječnja u Osijeku, s osobnog automobila demontirao i ukrao kotače. Vlasniku 70-godišnjem hrvatskom državljaninu nastala je materijalna šteta više od deset tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Izbjegavanje carinskog nadzora

U nedjelju 5. siječnja u poslijepodnevnim satima na Međunarodni cestovni granični prijelaz Batina, na ulaz u Republiku Hrvatsku teretnim vozilom doputovao je 30-godišnji državljanin Sjeverne Makedonije. Pregledom teretnog vozila pronađeno je nekoliko tisuća komada kutija raznih vrsta cigareta a koje vozač nije prijavio. Cigarete su oduzete, a protiv vozača 30-godišnjaka podnesena je kaznena prijava.

 

Ukrao novčanik

U prijepodnevnim satima 5. siječnja, u trgovačkom centru u Osijeku nepoznati je počinitelj iz torbice ukrao novčanik. Vlasnici 72-godišnjoj hrvatskoj državljanki nastala je materijalna šteta od nekoliko stotina kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Ukrao novac i dokumente iz osobnog automobila

U nedjelju 5. siječnja, u prijepodnevnim satima, nepoznati počinitelj je u Osijeku iz otključanog osobnog automobila vlasništvo 39-godišnje hrvatske državljanke ukrao novčanik s novcem i osobnim dokumentima. Vlasnici je nastala materijalna šteta od nekoliko stotina kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

Tijekom produženog vikenda na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je šesnaest prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći tri su osobe smrtno stradale. U pet prometnih nesreća jedna je osoba teže ozlijeđena a deset osoba lakše je ozlijeđeno. Preostalih deset nesreća za posljedicu je imalo materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodilo se deset prometnih nesreća, jedna na području Donjeg Miholjca, tri na području Đakova i dvije na području Belišća.

Pročitajte još