Policija razotkrila počinitelja kaznenog djela
18/09/2019

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 45-godišnja hrvatska državljanka počinila kazneno djelo krađa. Tijekom prijepodnevnih sati 28. kolovoza 45-godišnjakinja je iz dvorišta zgrade u Gundulićevoj ulici u Osijeku ukrala bicikl vrijednosti nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAPronašao ključ kuće i pokrao ih

Tijekom poslijepodnevnih sati 17. rujna nepoznati je počinitelj u dvorištu obiteljske kuće u Ulici Nikole Šubića Zrinskog u Višnjevcu pronašao sakriveni ključ ulaznih vrata. Otključao je vrata, ušao u kuću te pronašao i ukrao nakit. Vlasniku je nastala materijalna šteta više tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Ne ostavljajte dragocjene predmete na vidljivim mjestima

Nepoznati je počinitelj 17. rujna provalio u osobni automobil parkiran u Ulici Klisa u Klisi. Ukrao je novčanik s dokumentima i novcem ostavljen na vidljivom mjestu u vozilu. Vlasniku je nastala materijalna šteta više stotina kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Nedozvoljeno trgovao duhanom

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 57-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo nedozvoljena trgovina. Operativnim radom policijski službenici došli su do saznanja da 57-godišnjak u obiteljskoj kući u Mostarskoj ulici u Osijeku posjeduje duhan. U večernjim satima 17. rujna 57-godišnjak je policijskim službenicima dragovoljno predao više kilograma sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske, koji je u kući posjedovao radi prodaje. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

 

Požari na području PU osječko – baranjske

Uslijed tehničkog kvara grijača vode (bojlera) oko 4 sata 17. rujna došlo je do požara u ugostiteljskom objektu u Ulici Franje Kuhača u Osijeku. Vatra se proširila na perilicu posuđa i dio šanka. Požar su ugasili vatrogasci Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka. Očevid na mjestu događaja obavili su policijski službenici, u suradnji s inspektorom zaštite od požara. Materijalna šteta iznosi više tisuća kuna.

Istoga dana oko 15,30 sati došlo je do požara u Ulici Svetozara Miletića u Kneževim Vinogradima. Do požara je došlo kada je vlasnica kuće u pomoćnoj prostoriji obiteljske kuće postavila plinski uređaj (tzv. tamburu), crijevom spojen na plinsku bocu. U jednom trenutku došlo je do otvorenog plamena. Vatra je zahvatila crijevo, proširila se na radni stol. Djelomično su izgorjele i drvene grede. Požar su ugasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kneževi Vinogradi, a vlasnici je nastala materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna. Nadležnim državnim odvjetništvima podnesena su izvješća.

 

Ne odbacujte eksplozivna sredstva uz cestu

Prilikom čišćenja kanala na cesti Tenja – Silaš u prijepodnevnim satima 17. rujna, djelatnici osječke tvrtke pronašli su odbačenu eksplozivnu tenkovsku metalnu minu 1 i osvjetljavajuću tromblonsku minu M62. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu na siguran način uništio je mine na mjestu pronalaska.

Podsjećamo građane da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

Pozivamo sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske i događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće. U dvije prometne nesreće dvije su osobe lakše ozlijeđene. Dvije nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Prometne nesreće dogodile su se na područjima Osijeka, Baranje, Donjeg Miholjca i Belišća.

Na području PU osječko – baranjske 17. rujna policijski službenici zaustavili su dva vozača koji su upravljali vozilima uz nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi (jedan vozač osobnog automobila i jedan vozač mopeda).

Najveću prisutnost alkohola u krvi vozača evidentirali su u 18,25 sati kada su u Koški zaustavili moped kojim je upravljala 48-godišnja hrvatska državljanka iz Andrijevaca, uz prisutnost alkohola u krvi od 1,63 grama po kilogramu. Sukladno odredbama Prekršajnog zakona, isključena je iz prometa.

Pročitajte još