Policija razotkrila lopove
15/03/2019

Policija razotkrila lopove

Preplatite se
TV Našice

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 25-godišnja i 23-godišnja hrvatska državljanka počinile kazneno djelo krađe. Navedene su između 4. i 7. veljače iz regala u dnevnom boravku, nezaključane obiteljske kuće u Beketincima, ukrale više od petnaest tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu dostavljeno je posebno izvješće.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAProvedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 56-godišnjakinja počinila kazneno djelo krađe. U vremenskom periodu između 1. travnja 2018. godine i 10. veljače 2019. godine iz obiteljske kuće u Osijeku ukrala je veću količinu nakita pričinivši time štetu vlasnici u iznosu od više desetaka tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu dostavljena je kaznena prijava.

 

Pronašli dio mine i granatu

U jutarnjim satima, 14. ožujka, djelatnik tvrtke u krugu voćnjaka u Vukojevcima pronašao je stabilizator minobacačke mine.

Istog dana, u popodnevnim satima, prilikom izvođenja poljoprivrednih radova na polju, u blizini mjesta Novo Nevesinje, građanin je pronašao minobacačku granatu iz II. svjetskog rata.

Na mjesta pronalaska izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu koji je preuzeo dio mine dok će granatu uništiti tijekom današnjeg dana.

Podsjećamo građane da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“. Oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

Pozivamo sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

 

Neisplata plaće

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 46-godišnja hrvatska državljanka i 49-godišnji hrvatski državljanin počinili kazneno djelo neisplata plaće. Kao odgovorna osoba trgovačkog društva iz Đakova, 46-godišnjakinja zajedno sa 49-godišnjakom, koji je po usmenom nalogu vodio poslove u tvrtki, u vremenu od svibnja do srpnja 2018. godine, dvjema djelatnicama nisu isplatili plaću u iznosu od nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Prometne nesreće u protekla 24 sata

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći ozlijeđena je jedna osoba, a pet nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu. Tri prometne nesreće dogodile su se na području Osijeka, dvije na području Našica i jedna na području Belog Manastira.

Dana 14. ožujka 2019. godine na području PU osječko – baranjske policijski službenici u prometu su zatekli dva vozača osobnih automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 20,15 sati u Osijeku kada su policijski službenici zaustavili 60-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao osobnim automobilom uz prisutnost alkohola u krvi od 1,10 grama po kilogramu i to za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima. Vozač je uhićen, smješten u posebnu prostoriju, do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji