Policija razotkrila lopova
13/03/2019

Policija razotkrila lopova

Preplatite se
TV Našice

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 40-godišnji hrvatski državljanin počinio više kaznenih djela teške krađe. Navedeni je između 25. i 29 siječnja provalio u caffe bar u Osijeku i ukrao bocu alkoholnog pića i više desetaka kutija raznih cigareta pričinivši time štetu tvrtki u vrijednosti od više tisuća kuna.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAU vremenu između 8. i 9. ožujka navedeni je provalio u isti caffe bar ništa ne otuđivši. Isto tako, u noći 8. i 9 ožujka provalio je u pizzeriju u Osijeku i sa komode iza šanka ukrao polog novaca pričinivši time štetu tvrtki od više stotina kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu dostavljeno je posebno izvješće.

 

Krađa

Između 05. i 11. ožujka nepoznati je počinitelj, iskoristivši nepažnju i odsutnosti vlasnika, iz otključanih prostorija kuće u Osijeku, u Ulici kneza Borne, ukrao tri bicikla, kutiju sa alatom i skuter čime je vlasniku pričinio štetu od desetak tisuća kuna.

Nadležnom odvjetništvu slijedi posebno izviješće.

 

Pronašao minu

U jutarnjim satima ,12. ožujka, djelatnik tvrtke prilikom čišćenja nasipa rijeke Karašice između mjesta Podolje i Gajić pronašao je protupješadijsku minu. Na mjesto pronalaska izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu koji je preuzeo minu.

 

Ukraden bicikl

Nepoznati je počinitelj oko 18,00 sati u Osijeku, na Sjenjaku, ispred trgovačkog centra ukrao bicikl vlasništvo 23-godišnje hrvatske državljanke pričinivši time štetu vlasnici od više tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljima se traga.

Kako biste dugo uživali u vožnji svog bicikla, slijedite nekoliko korisnih savjeta:

  • Zapišite serijski broj bicikla čim ga kupite. Fotografirajte bicikl i sačuvajte račun.
  • Napravite svoju oznaku na biciklu, tako da je možete prepoznati.
  • Nikada ne ostavljajte bicikl nevezan, niti u nezaključanim zajedničkim prostorijama, stubištima, dvorištu i slično.
  • Vežite svoj bicikl uz nešto što je dovoljno čvrsto.
  • Koristite kombinaciju zaštite, jer je tako za krađu potrebno više vremena.
  • Ako imate bravu na žbicama, zaključajte ju.
  • Koristite dovoljno dugu spiralnu ili čeličnu sajlu s bravom.
  • Ne koristite nekvalitetne i jeftine lance i lokote. Postoje i brave za blokiranje kotača i alarm osjetljiv na vibraciju.

 

Nesretni slučaj

U prijepodnevnim satima u dvorištu tvrtke u Osijeku, u Ružinoj ulici, 31-godišnji hrvatski državljanin upravljajući vozilom vožnjom unazad udario je u 55-godišnjeg hrvatskog državljanina. Ozlijeđenom 55-godišnjaku pružena je liječnička pomoć u KBC Osijek gdje je utvrđeno da je zadobio teške tjelesne ozljede.

Nadležnom državnom odvjetništvu dostavljena je obavijest.

 

Prometne nesreće u protekla 24 sata

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba lakše ozlijeđena. Preostale četiri prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu.

Tijekom utorka, 12. ožujka, na području PU osječko – baranjske provedena je akcija pojačanih mjera u prometu. Mjere su bile usmjerene na utvrđivanje prekršaja nedavanja pokazivača smjera. Policijski službenici ukupno su utvrdili 104 prekršaja od čega je 76 prekršaja bilo zbog nedavanja pokazivača smjera.

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji