Policija pronašla višestrukog počinitelja kaznenih djela
03/12/2020

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je maloljetnik počinio više kaznenih djela „Teška krađa“. U periodu od 13. travnja do 24. studenog, u Osijeku, maloljetnik je počinio trinaest teških krađa iz ugostiteljskih objekata, trgovina, škola, dječjih vrtića, klubova, tvrtki i benzinskih pumpi kojom prilikom je ukrao nekoliko novčanika s više tisuća kuna u raznim apoenima, prijenosnu blagajnu s novcima, alkoholna i bezalkoholna pića, nekoliko kutija raznih cigareta, laptop i nekoliko mobitela. Također, počinitelj je ulazio u prostorije škola gdje je devastirao inventar. Pravnim osobama nastala je materijalna šteta veća od 70 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAU polju pronašao trotilski metak

Jučer, 2. prosinca, oko 8 sati, u polju, u Laslovu, građanin je pronašao trotilski metak od 500 grama i upaljač za protuoklopnu minu. Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave osječko – baranjske trotilski metak i upaljač za protuoklopnu minu su na siguran način izuzeli s mjesta pronalaska.

MUP podsjeća građane da akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje

Policija poziva građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Također vas mole da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijeste ih na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Oni će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba zadobila lake tjelesne ozljede, dok je u tri prometne nesreće nastala materijalna šteta. Dvije prometne nesreće dogodile su se na području Osijeka te po jedna na području Belišća i Našica.

 

Prekoračio brzinu

Jučer, 2. prosinca, u 9,30 sati na državnoj cesti broj 7, na zapadnoj obilaznici (Darda – Osijek), u prekoračenju brzine kretanja vozila zaustavljen je 26-godišnji državljanin Njemačke. Vozač je upravljao osobnim automobilom te se kretao brzinom od 158 km na sat, izvan naselja, gdje je brzina ograničena na 90 km na sat. Za počinjeni prekršaj izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 5 000 kuna te zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 1 mjesec.