Policija pronašla provalnika i ukradene stvari
08/01/2021

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske završenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 19-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo „Teška Krađa“. U periodu od 5. do 7. siječnja, u Osijeku, 19-godišnjak provalio je u dvorišni stan iz kojeg je ukrao nekoliko tisuća kuna vlasništvo 63-godišnjeg hrvatskog državljanina.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAJučer, 7. siječnja, u Osijeku, temeljem naloga suda u Osijeku, obavljena je pretraga doma i drugih prostorija vlasništvo 19-godišnjaka. Pretragom su policijski službenici pronašli i oduzeli ukradeni novac te različite predmete koji potječu iz kaznenog djela, a koji su vraćeni oštećenom 63-godišnjem vlasniku. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu.

 

Smrtno stradao u prometnoj nesreći

Jučer, 7. siječnja, oko 8,30 sati, u blizini mjesta Đakova, dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao 64-godišnji hrvatski državljanin. Do prometne nesreće došlo je na način tako što se biciklist kretao lokalnom cestom kroz mjesto Preslatinci iz smjera juga u smjeru sjevera. Biciklist je u jednom trenutku otpočeo radnju skretanja u lijevo te oduzeo prednost prolaza automobilu koji se kretao iz suprotnog smjera i tom prilikom je došlo do kontakta između automobila i bicikla. Biciklist 63-godišnji hrvatski državljanin je na mjestu događaja smrtno stradao te je prevezen u Klinički bolnički centar Osijek. Na mjestu događaja očevid je obavio zamjenik Općinskog Državnog odvjetnika uz stručnu suradnju policijskih službenika Policijske postaje Đakovo.

 

Policija pronašla kradljivce mesa iz pušnice

Završenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su dva 21-godišnja hrvatska državljanina počinili kazneno djelo „Teška Krađa“ o kojem događaju smo već pisali, a više možete pročitati ovdje.

 

Oštetio aparat za naplatu parkinga

Završenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 41-godišnji hrvatski državljanin počinilo kazneno djelo oštećenje tuđe stvari. U petak, 27. studenog 2020. godine, oko 22 sata, u Valpovu, na parkirališnom prostoru 41-godišnjak je udario rukom aparat za naplatu parkinga te ga je oštetio i onemogućio daljnju naplatu parkinga. Pravnoj osobi nastala je materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

 

Prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je smrtno stradala, a četiri prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se tri prometne nesreće, a na području Belog Manastira i Đakova dogodila se po jedna prometna nesreća.

Jučer, 7. siječnja u 19,32 sati, na državnoj cesti broj 2 (Klisa – Osijek), u prekoračenju brzine kretanja vozila zaustavljen je 23-godišnji hrvatski državljanin iz Srijemskih Laza. Vozač je upravljao osobnim automobilom, marke „Audi A6“ i kretao se brzinom od 182 kilometara na sat, van naselja gdje je brzina prometnim pravilom ograničena na 90 kilometara na sat. Za počinjeni prekršaj izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 5 000 kuna te zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 1 mjesec i 3 negativna prekršajna boda.