Policija pronašla provalnika
14/01/2021

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 20-godišnji hrvatski državljanin počinio dva kaznena djela teška krađa i kazneno djelo krađa. U prosincu prošle godine i siječnju ove godine, u Belom Manastiru i Branjinom Vrhu, 20-godišnjak je nezamijećeno ušao u vikendicu 70-godišnjeg hrvatskog državljanina te provalio u kuću i vikendicu vlasništvo 82-godišnjeg i 70-godišnjeg hrvatskog državljanina. Iz prostorija vikendica 20-godišnjak je ukrao motokultivator, kosilice za travu, trimer, motornu pilu, različiti električni alat i predmete koji se koriste u kućanstvu. Vlasnicima je počinjena materijalna šteta oko 15 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAKrađa goriva iz radnog stroja

U periodu od 10. do 13. siječnja, u polju u blizini mjesta Klokočevci, nepoznati počinitelj je provalio u rezervoar radnog stroja i ukrao oko 200 litara pogonskog goriva. Pravnoj osobi iz Našica počinjena je materijalna šteta oko 4 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu te nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

 

Ukrao osobne podatke i kupovao na internetu

U srijedu, 9. prosinca prošle godine, nepoznati počinitelj neovlašteno je došao u posjed osobnih podataka vlasništvo 52-godišnjeg hrvatskog državljanina i internetom kupio raznu robu u vrijednosti većoj od 2 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu te nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

 

Prometne nesreće i ostali događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su tri prometne nesreće s materijalnom štetom koje su se dogodile na području Osijeka, Belišća i Našica. Jučer, 13. siječnja na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentiran je 1 vozač osobnog automobila pod utjecajem alkohola.

U 23,50 sati, u Našicama, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 40-godišnji Njemački državljanin te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 0,54 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.