Policija pronašla počinitelje kaznenih djela
16/08/2019

Preplatite se
TV Našice

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 21-godišnji, 25-godišnji i 23-godišnji hrvatski državljani počinili kazneno djelo razbojništvo. Tijekom prijepodnevnih sati 24. srpnja mladići su, na parkiralištu u Ulici bana Jelačića u Našicama, za ruku uhvatili 60-godišnjakinju te joj istrgnuli i ukrali torbu s novcem, mobitelom i dokumentima. Nastala joj je materijalna šteta od više tisuća kuna.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASASumnja se i da je 25-godišnja hrvatska državljanka počinila kazneno djelo teška krađa. Tijekom srpnja 25-godišnjakinja je nasilno otvorila vodovodni šaht u Budimcima, a zatim i ventil vode. Na slavini pored šahta istočila je i odnijela više tisuća litara vode. Nastala je materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno su posebna izvješća.

U požaru izgorjelo krovište kuće

Oko 16 sati 14. kolovoza došlo je do požara na krovištu kuće u Ulici Matije Gupca u Josipovcu. Požar su ugasili vatrogasci Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka. Očevid na mjestu požara obavili su 15. kolovoza policijski službenici u suradnji s inspektorima zaštite od požara. Materijalna šteta utvrdit će se naknadno. Nastavlja se utvrđivanje okolnosti uslijed kojih je došlo do požara.

 

Požar u Budrovcima

U jutarnjim satima 15. kolovoza došlo je do požara u dvorišnom objektu koji se ne koristi (drvarnica i staja za stoku) u Ulici Stanka Lehote u Budrovcima. Uslijed kratkog spoja došlo je do zapaljenja i potpunog sagorijevanja cijele krovne konstrukcije. Izgorjela je i slama na tavanskom prostoru te drvena konstrukcija stropa. U otvorenom dijelu objekta u potpunosti je opožaren neregistrirani osobni automobil i dvije motorne kosilice. Nitko nije ozlijeđen u požaru, a nastala je ukupna materijalna šteta veća od deset tisuća kuna. Požar su ugasili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Budrovci i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Đakovo. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je izvješće.

 

Prometne nesreće u proteklih 48 sati i događaji u prometu

U proteklih 48 sati na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je osam prometnih nesreća. Sve su za posljedicu imale materijalnu štetu.

Sedam se dogodilo na području Osijeka, a jedna na području Našica.

Od 14. do 15. kolovoza na području ove policijske uprave policijski su službenici zaustavili četiri vozača koji su upravljali vozilima uz nedozvoljenu koncentraciju alkohola u krvi (tri vozača bicikla i jedan vozač osobnog automobila).

Najveću prisutnost alkohola u krvi vozača evidentirali su 14. kolovoza u 22,25 sati u Bilju, kada su zaustavili 51-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Bilja, koji je upravljao biciklom uz prisutnost alkohola u krvi od 3,19 grama po kilogramu. Vozač je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Istoga dana u 22,05 sati policijski službenici zaustavili su u Belom Manastiru 58-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Belog Manastira, koji je upravljao biciklom uz prisutnost alkohola u krvi od 1,97 grama po kilogramu. Sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U četvrtak, 15. kolovoza, u 1,45 sati policijski službenici zaustavili su u Aljmašu osobni automobil kojim je upravljao 30-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka, uz prisutnost alkohola u krvi od 2,14 grama po kilogramu. Uhićen je, sukladno članku 134. Prekršajnog zakona.

Također 15. kolovoza, u 11,30 sati na graničnom prijelazu Erdut dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Sudionik prometne nesreće, 38-godišnji hrvatski državljanin iz Bizovca upravljao je biciklom uz prisutnost alkohola u krvi od 2,27 grama po kilogramu. Sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji