Policija pronašla počinitelja kaznenih djela
02/07/2019

Policija pronašla počinitelja kaznenih djela

Preplatite se
TV Našice

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske u večernjim satima 30. lipnja policijski službenik uočio je tragove provale u stan na Trgu slobode u Belom Manastiru. Ubrzo su u blizini stana pronašli 22-godišnjeg hrvatskog državljanina. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je u večernjim satima 30. lipnja mladić provalio u stan. Sumnja se i da je 22-godišnjak u noći s 29. na 30. lipnja provalio u prostorije ugostiteljskog objekta na Trgu slobode u Belom Manastiru. Ukrao je novčanik s nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena su posebna izvješća.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASANeopreznim paljenjem trave zapalio susjedovu livadu

Završeno je kriminalističko istraživanje nad jednom osobom te se sumnja da je 64-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. U poslijepodnevnim satima 16. veljače 64-godišnjak je palio suhu travu u vrtu obiteljske kuće u Šokadije ulici u Strizivojni. Vatra se proširila na susjednu livadu na kojoj su se nalazila dva neregistrirana automobila 50-godišnjaka. Automobili su u potpunosti izgorjeli, a vlasniku je nastala materijalna šteta od nekoliko desetaka tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Kombajn se zapalio tijekom žetve

U polju u blizini mjesta Bokšić prilikom žetve, 1. srpnja oko 16 sati, došlo je do samozapaljenja kombajna. Kombajnom je upravljao 58-godišnji hrvatski državljanin, koji nije ozlijeđen u požaru. Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo uslijed tehničkog uzroka. Zapalile su se električne instalacije kombajna koje vode do akumulatorske baterije. Uslijed kratkog spoja s masom, došlo je do naglog pražnjenja akumulatorske baterije i prijenosa plamena na gorive dijelove, pljevu i suhi biološki materijal. Izgorio je dio kombajna, a vlasniku je nastala materijalna šteta veća od pedeset tisuća kuna. Požar su ugasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Šaptinovci.

 

Prometne nesreće u protekla 24 sata i događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće, koje su za posljedicu imale materijalnu štetu. Dvije su se dogodile na području Đakova, a po jedna na područjima Osijeka i Baranje.

Jučer, 1. srpnja, policijski su službenici na području PU osječko – baranjske zaustavili četiri vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi (tri vozača osobnih automobila i jedan vozač bicikla). Najveću prisutnost alkohola u krvi vozača evidentirali su u 0,10 sati u Reisnerovoj ulici u Osijeku, kada su zaustavili 33-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao biciklom uz prisutnost alkohola u krvi od 1,44 grama po kilogramu. Sukladno odredbama Prekršajnog zakona, isključen je iz prometa.

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji