Policija pronašla kradljivce s našičkog područja
20/01/2021

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 54-godišnji hrvatski državljanin i 31-godišnji hrvatski državljanin počinili kaznena djela teška krađa. U vremenu od 8. do 15. siječnja, na širem području Našica, 54-godišnjak i 31-godišnjak provalili su u radne strojeve i kontejner za skladištenje alata iz kojih su ukrali oko 400 litara dilez goriva, nekoliko akumulatora te razni alat. Pravnim osobama nastala je materijalna šteta veća od 10 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAUkrao mobitele

Završenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 25-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo „Krađa“. U vremenu od 3. do 4. prosinca 2020. godine, u Osijeku, 25-godišnjak je tijekom probnog rada u tvrtki ukrao dva mobilna telefona i nekoliko komada razne odječe i obuće. Pravnoj osobi nastala je materijalna šteta oko 12 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu.

 

Nesretni slučaj

Jučer, 19. siječnja, oko 12,40 sati, u Vladislavcima, 79-godišnjeg hrvatskog državljanina je u garaži obiteljske kuće traktor prignječio uz zid prilikom stavljanja istoga u pogon. Uslijed zadobivenih ozljeda 79-godišnjak smrtno je stradao na mjestu događaja. Očevid je obavila očevidna ekipa Policijske uprave osječko – baranjske. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi izvješće o događaju.

 

S tuđom karticom plaćala račune

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 21-godišnja hrvatska državljanka počinila kazneno djelo računalna prijevara. U periodu od 8. kolovoza do 9. rujna 2020. godine, 21-godišnjakinja je u više navrata s bankovnom karticom 23-godišnjakinje plaćala račune tvrtkama za dostavu na kućnu adresu te istoj prouzročila materijalnu štetu oko 1 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

 

Prometne nesreće i ostali događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće. U dvije prometne nesreće dvije osobe su lako tjelesno ozlijeđene, dok je u dvije prometne nesreće nastala materijalna šteta. Prometne nesreće dogodile su se na području Osijeka, Belog Manastira, Đakova i Našica.

 

Jučer, 19. siječnja, u 22,10 sati, u Pribiševcima, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 41-godišnji hrvatski državljanin iz Velimirovca, uslijed neprilagođene brzine sletio je sa kolnika. Vozač je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,03 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu od 36 500 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 10 negativnih prekršajnih bodova.