Policija pronašla kradljivce akumulatora
23/02/2021

Kao što je PU osječko – baranjska jučer izvijestila o krađi akumulatora iz tvrtke u Našicama, brzim postupanjem policijskih službenika pronađeni su počinitelji kaznenog djela, a o ovom događaju možete više pročitati OVDJE. Povedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su kazneno djelo počinili 20-godišnji hrvatski državljanin i maloljetni hrvatski državljanin. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAAlkoholizirani i bez vozačke dozvole u prometu

Jučer, 22. veljače, na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirana su četiri vozača (2 osobnog automobila i 2 bicikla) koji su upravljali pod utjecajem alkohola. Najveća prisutnost evidentirana je u 19 sati, u Đurđenovcu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen biciklist 60-godišnji hrvatski državljanin iz Zokova Gaja. Vozaču bicikla evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 1,99 grama po kilogramu.

 

U 22,20 sati, u Karancu, u nadzoru prometa zaustavljen je 21-godišnji hrvatski državljanin iz Karanca, koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje te je uhićen. Od 21-godišnjaka policija je privremeno oduzela vozilo jer ima dvije pravomoćne presude zbog upravljanja motornim vozilima prije stjecanja prava na upravljanje. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu od 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

 

Prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreća gdje je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba lako tjelesno ozlijeđena. Preostalih šest prometnih nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se četiri prometne nesreće i po jedna prometna nesreća na području Đakova, Belišća i Našica.