Policija pronašla kradljivca prozora
22/05/2020

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske završenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 38-godišnji hrvatski državljanin iz Višnjevca počinio kazneno djelo krađa. U noći 15. travnja, oko 1,45 sati u Osijeku, počinitelj je iz stambene zgrade u izgradnji iskoristio okrilje noći, ušao u ograđeno dvorište i ukrao već montirane PVC prozore. Vlasnicima 34-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Osijeka, 32-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Piškorevaca i 28-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Brijesta nastala je materijalna šteta oko 10 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAPrometne nesreće na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je devet prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je zadobilo teške tjelesne ozljede, dok je ostalih osam prometnih nesreća za posljedicu imalo materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se četiri prometne nesreća, na području Đakova tri prometne nesreće, a na području Belog Manastira i Donjeg Miholjca po jedna prometna nesreća.

 

Ostali događaji u prometu

Jučer, 21. svibnja 2020. godine na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu su zaustavljena 3 vozača (1 vozač osobnog automobila, 1 vozač mopeda i 1 vozač bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 11,25 sati u Belom Manastiru, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 31-godišnji hrvatski državljanin iz Belog Manastira. Vozaču koji je upravljao biciklom, utvrđena mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,36 grama po kilogramu. Vozač je unazad tri godine osam puta zatečen u prometu kako upravlja biciklom pod utjecajem alkohola.

 

Vozač nakon prometne nesreće pronađen na spavanju

Jučer, 21. svibnja, u 20,40 sati u Trnavi dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Upravljajući osobnim automobilom, prije stjecanja prava na upravljanje, 42-godišnji hrvatski državljanin iz Dragotina, automobilom je sletio s kolnika na zelenu površinu i udario u parkirani teretni automobil. Vozač je pobjegao s mjesta događaja prometne nesreće, policija je pokrenula intezivnu potragu za odbjeglim vozačem te ga u vrlo kratkom vremenu pronašla kod kuće kako spava. Obavljenim alkotestiranjem utvrdili su prisutnost alkohola u krvi od 2,48 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 48 300 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije do 12 mjeseci kada stekne pravo na upravljanje i 15 negativnih prekršajnih bodova.

 

Pao s motora

Jučer, 21. svibnja, u 7,35 sati u Osijeku, u Ulici Josipa Huttlera, dogodila se prometna nesreća u kojoj je vozač motocikla teško ozlijeđen. Vozač, 57-godišnji hrvatski državljanin, upravljao je motociklom u Ulici Josipa Huttlera, nije prilagodio brzinu kretanja vozila i gustoći prometa na cesti, u jednom trenutku prešao je u traku namijenjenu suprotnog smjera te pao s motocikla. Unesrećenom vozaču motocikla pružena je liječnička pomoć u kliničkom bolničkom centru Osijek gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozlijede. Očevid na mjestu prometne nesreće obavila je očevidna ekipa Policijske uprave osječko – baranjske te su utvrdili da je vozač upravljao motociklom iako nema upisanu potrebnu kategoriju u vozačku dozvolu. Za počinjene prekršaje predviđena je novčana kazna u iznosu do 5 500 kuna.

Pročitajte još