Policija pronašla kradljivca
27/05/2020

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske završenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 33-godišnji hrvatski državljanin iz Batine počinio kazneno djelo krađa. U vremenu od 13. do 25. svibnja u Batini, u više navrata počinitelj je iz kuće ukrao nekoliko boca raznog alkoholnog pića, visokotlačni perač, trimer za košenje trave, digitalni prijemnik za televizor, bežični kućni telefon i razne električne alate. Vlasnici 55-godišnjoj hrvatskoj državljanki iz Batine nastala je materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASARazbila prozore na kući

Završenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 47-godišnja hrvatska državljanka iz Osijeka počinila kazneno djelo oštećenje tuđe stvari. U petak, 15. svibnja, oko 19 sati, u Osijeku, u Cvjetkovoj ulici, na terasi obiteljske kuće 47-godišnjakinja je razbila nekoliko prozora, a nakon toga srušila mramorni stol koji se razbio. Vlasniku 68-godišnji hrvatskom državljaninu iz Osijeka nastala je šteta veća od 2000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirane su tri prometne nesreće. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je zadobila lake tjelesne ozljede, dok su dvije prometne nesreće za posljedicu imale materijalnu štetu. Na području Osijeka, Belog Manastira i Đakova dogodila se po jedna prometna nesreća.

 

Ostali događaji u prometu

Jučer, 26. svibnja, na području Policijske uprave osječko – baranjske u prometu su zaustavljena dva vozača osobnih automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u Svetom Đurađu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 40-godišnji vozač iz Svetog Đurađa koji je upravljao vozilom uz nedozvoljenu koncentraciju alkohola u krvi od 1,17 grama po kilogramu. Vozač je upravljao vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zabrana upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu od 35 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 6 mjeseci i 10 negativnih bodova.

 

Jučer, 26. svibnja na području Osijeka u prometu je zaustavljen 43-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka koji se odbio alkotestirati. Vozilom je upravljao za vrijeme dok mu je izrečena zabrana upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije. Vozač je uhićen, a za počinjene prekršaje propisana je maksimalna novčana kazna od 40 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 6 mjeseci i 12 negativnih bodova.

 

U Đakovu se izvode radovi na kružnom toku, kojeg čine Pavićeva ulica, Dravska ulica, Ulica kralja Tvrtka i Ulica Eugena Kvaternika. Promet je privremeno preusmjeren s toga apeliramo na sve vozače da poštuju privremeno postavljenu prometnu signalizaciju, kako bi izbjegli prometne nesreće.

 

U periodu od 29. do 30. svibnja, postaja Prometne policije Osijek provest će mjere pojačanog nadzora prometa s ciljem suzbijanja prekršaja vožnja pod utjecajem alkohola i opojnih droga kao i ostalih najtežih prometnih prekršaja.

Pročitajte još