Policija moli pomoć svjedoka
28/11/2018

Policija moli pomoć građana

Preplatite se
TV Našice

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske oko 19,45 sati 27. studenog u Istarskoj ulici u Osijeku ispred kućnog broja 3 (ispred Elektrotehničke i prometne škole) dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. U nesreći su sudjelovali osobni automobil marke „BMW“ crne boje i osobni automobil marke „VW Polo“ sive boje.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAU cilju rasvjetljavanja ove prometne nesreće, molimo svjedoke – očevice koji su se u trenutku prometne nesreće nalazili na mjestu događaja ili imaju saznanja o nesreći, da se jave u Postaju prometne policije Osijek osobno ili na broj telefona 031/237-112.

 

Ukradenom karticom podigao novac

Nepoznati je počinitelj, u poslijepodnevnim satima 11. studenog, uporabom ukradene bankovne kartice 18-godišnjaka, na bankomatu u Dardi podigao više stotina kuna.

Tijekom prijepodnevnih sati 25. studenog nepoznati je počinitelj na auto tržnici u Osijeku 76-godišnjaku ukrao novčanik s novcem i dokumentima. Potom je na bankomatu u Osijeku ukradenom bankovnom karticom podigao više tisuća kuna.

Za nepoznatim počiniteljima se traga.

 

Nedozvoljena upotreba osobnih podataka

U večernjim satima 19. studenog nepoznati je počinitelj putem društvene mreže lažno obavijestio 29-godišnjaka o dobitku u nagradnoj igri na području Osijeka. Protivno zakonskim propisima, nepoznati je počinitelj prikupio osobne podatke 29-godišnjaka. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

Ovom prilikom upozoravamo građane da vode računa o zaštiti svojih osobnih podataka, osobito onih koji su inače nedostupni drugim osobama, a mogu poslužiti za sklapanje bilo kakvih ugovornih odnosa. Posebnu pažnju je potrebno obratiti na davanje ili ostavljanje osobnih dokumenata ili njihovih preslika bez nadzora na mjestima koja omogućuju pristup drugim osobama, te njihovu neovlaštenu uporabu. U svakodnevnom životu s povećanim oprezom postupajte s osobnim podacima te ih ne prosljeđujte građanima. Također, prije bilo kakvog uključivanja u neku nagradnu igru, provjerite vjerodostojnost i organizatora, kao i izvor objave.

 

Razotkriven počinitelj kaznenih djela

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 25-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela teška krađa i krađa. Tijekom noći s 11. na 12. studenog 25-godišnjak je iz stambene zgrade u Trpanjskoj ulici u Osijeku ukrao nezaključani bicikl vrijednosti nekoliko tisuća kuna. Također je u jutarnjim satima 25. studenog pokušao provaliti u obiteljsku kuću u Ulici Josipa Reihl – Kira u Osijeku. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Prometne nesreće u protekla 24 sata

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je jedanaest prometnih nesreća. U četiri prometne nesreće pet je osoba lakše ozlijeđeno. Preostalih sedam nesreća za posljedicu je imalo materijalnu štetu.

Šest se dogodilo na području Osijeka, tri na području Belišća, a dvije na području Našica.

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji