Pokušaj ubojstva u Donjem Miholjcu
02/08/2020

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske u petak, 31. srpnja, oko 23,55 sati, u Donjem Miholjcu, na terasi ugostiteljskog objekta nepoznati muškarac prišao je s leđa 27-godišnjem hrvatskom državljaninu te mu nepoznatim oštrim predmetom zadao više ubodnih rana nakon čega se udaljio s mjesta događaja. Ozlijeđenom 27-godišnjaku pružena je liječnička pomoć u Općoj županijskoj bolnici Našice gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozlijede.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAPrikupljenim saznanjima policijski službenici vrlo brzo su došli do mogućeg identiteta počinitelja te su u ranojutarnjim satima u službene prostorije priveli 26-godišnjeg hrvatskog državljanina. S obzirom da se radi o osobi koja se od ranije nalazi u liječničkom tretmanu, osoba se trenutno nalazi u zdravstvenoj ustanovi, pod nadzorom policije. Kada se steknu uvjeti, nad 26-godišnjakom će se provesti kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ubojstva u pokušaju.

 

Izgorio krov

U subotu, 1. kolovoza, u 6 sati, u Ivanovcu, došlo je do požara na pomoćnoj zgradi obiteljske kuće. Vlasnik 30-godišnji hrvatski državljanin pripremao je jelo ispod peke gdje je uslijed djelovanja žari došlo do požara. Tom prilikom je došlo do širenja vatre te je izgorio krov na pomoćnoj zgradi. Vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ivanovac ugasili su požar, a ozlijeđenih osoba nije bilo. Nastala materijalna šteta cijeni se na iznos od nekoliko tisuća kuna.

 

Provalio u sportski klub

Jučer, 1. kolovoza, u noći, u Osijeku, nepoznati počinitelj provalio je u prostorije sportskog kluba i ugostiteljskog objekta iz kojeg je ukrao razna pića i novčani polog. Pravnoj osobi nastala je materijalna šteta veća od tisuću kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće jedna je osoba zadobila lake tjelesne ozljede, a jedna osoba je zadobila teže tjelesne ozljede. Preostale tri prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka i Belog Manastira dogodila se po jedna prometna nesreća, a na području Đakova i Našica po dvije prometne nesreće.