Pogledajte o čemu razmišljaju srednjoškolci
14/01/2020

Pogledajte o čemu razmišljaju srednjoškolci

Preplatite se
TV Našice

U knjižnici Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice održana je još jedna „Vijećaonica” u projektu Škola za dijalog sa srednjim školama izvan grada Osijeka. Zajedno sa pet predstavnika škole iz pozicije donositelja odluka, našički srednjoškolci raspravljali su o sudjelovanju učenika u donošenju odluka i općenito sudjelovanju u životu škole.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASASa donositeljima odluka učenici su razmjenjivali mišljenja o nastavnim procesima u školi, te o ostalim izvannastavnim aktivnostima. Pri tom su vrlo argumentirano iznosili vlastito viđenje školskih izazova. S druge strane, također su mogli čuti na koji način škola može odgovoriti na njihove potrebe. Na kraju su zaključili da svatko ima odgovornost u školi, kako donositelji odluka, uz osobnu i sustavnu podršku učenicima, tako i učenici uz aktivno i odgovorno zalaganje za unapređenje njihovog položaja u školi.

Doneseni zaključci bit će osnova za Veliku Vijećaonicu, koja će se organizirati krajem siječnja, a obuhvatit će sudionike svih škola koje sudjeluju u projektu. Na koncu će to biti osnova za izradu publikacije „Ja sam za dijalog”, za koju djelatnici i učenici škola vjeruju da će koristiti svim srednjim školama, te će svakako pridonijeti boljoj informiranosti srednjoškolaca.

Sudionici su izrazili veliko zadovoljstvo atmosferom, načinom rada, međusobnim dijalogom i propitivanjem mogućnosti, a nadaju se nastavku provođenja aktivnosti na ovakav način. U projektu Škola za dijalog, nositelja PRONI Centar za socijalno podučavanje, sudjelovalo je 6 škola Osječko – baranjske županije, a to su: Gimnazija Beli Manastir, Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice, Srednja škola Valpovo, Graditeljsko-geodetska škola Osijek, Tehnička škola i prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića Osijek i III. gimnazija Osijek. Projekt je financiran sredstvima Europske unije, kroz program Erasmus+.

Foto: ustupljene fotografije

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji