Novi asistenti za podršku osobama s mentalnim poteškoćama
06/11/2019

Na prigodnoj svečanosti održanoj jučer (5. studenoga 2019. godine) u Medicinskoj školi u Osijeku 45 asistenata primilo je uvjerenja o osposobljavanju za podršku osobama s mentalnim poteškoćama u organiziranom stanovanju. Osposobljavanje polaznika provela je Medicinska škola Osijek (jedina ustanova u istočnoj Hrvatskoj koja provodi ovakav program osposobljavanja verificiran od strane Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih) u suradnji s Centrom za pružanje usluga u zajednici „JA kao i TI“.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAUručenju uvjerenja nazočio je zamjenik župana Goran Ivanović koji je polaznicima osposobljavanja čestitao na završenoj edukaciji te poželio uspješan rad.

“Usluga organiziranog stanovanja namijenjena je osobama s mentalnim poteškoćama kojima je potrebna podrška da bi ostvarile svoje pravo na život u zajednici. Aktivna podrška pruža se u skladu s realnim potrebama u svakodnevnim aktivnostima u stanu, uključivanju u lokalnu zajednicu i korištenju resursa, samoodređenju, širenju krugova podrške, korištenju novčanih potpora .”- rekla je ravnateljica Medicinske škole Osijek Sanja Dravinski prilikom uručenja uvjerenja.

Navedeni program je namijenjen osobama zaposlenim u ustanovama koje pružaju podršku osobama s mentalnim (psihosocijalnim) poteškoćama u zajednici, kao i osobama koje imaju izražen interes, motivaciju i senzibilitet za rad s osobama s mentalnim poteškoćama.

Pročitajte još