U Podgoraču podižu kvalitetu življenja hrvatskih branitelja
21/01/2019

Udruga hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Općine Podgorač prvi je pilot – projekt provela prije pet godina, a nakon njega realizirana su još četiri, od kojih je trenutno u provedbi Branitelji jednakih mogućnosti 4. Cilj projekta je psihološko i socijalno osnaživanje te podizanje kvalitete življenja hrvatskih branitelja, hrvatskih ratnih vojnih invalida, stradalnika i članova obitelji smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja.

Preplatite se
TV Našice

Projekt se provodi u suradnji s Udrugom specijalne policije iz Domovinskog rata “Orao” Orahovica – Našice, Udrugom udovica hrvatskih branitelja, Udrugom djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja i Udrugom hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Našice, a financira ga Ministarstvo hrvatskih branitelja.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA“Projekt obuhvaća informatičke radionice, medicinsku rehabilitaciju na koju se nastavljaju sportske aktivnosti, a žene uključujemo i u kreativne radionice izrade slavonskih vezova, koje će voditi Miroslav Šarić” – rekla je Martina Paulić, volonterka koja je napisala projekt. Trenutno se provodi medicinska rehabilitacija, koja će obuhvatiti specijalističke preglede, hidrogimnastiku u bazenima, elektroterapiju i drugo. Stvaralačke radionice pokrenili su jer se velik broj branitelja prije rata bavio nekim obrtom, koji poslije nisu mogli nastaviti, a danas im je cilj prenijeti ga na mlađe, pri čemu ostvaruju odličnu suradnju s Osnovnom školom Hinka Juhna, koja im ustupa prostor, ali i usluge stručnih djelatnika.

U projektu godišnje sudjeluje više od 300 branitelja sa šireg našičkog područja.

“Braniteljima najviše nedostaju druženja, osjećaj da su uključeni i da ljudi nisu zaboravili na njih.” – ističe Paulić, čiji je otac predsjednik udruge, pa iako ona živi u Zagrebu i piše projekte, kaže, tata i ona odličan su par, jer upravo u Podgoraču on animira branitelje.

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji