Podgorač najbolji domaćin – Unfirer rekorder 13. sezone Lino višebojca
05/06/2019

Podgorač najbolji domaćin – Unfirer rekorder 13. sezone Lino višebojca

U subotu, 1.6.2019. godine, održano je 13. finale Lino višebojca u gradu medvjedića Line – Koprivnici. Domaćin finalnog natjecanja bili su Podravka i Sportske novosti, a osnovni cilj, najdugovječnijeg sportsko – zabavnog projekta – Lino višebojca je poticanje školskog sporta, razvijanje zdravih navika te poticanje kulturno – umjetničkog stvaralaštva.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAU sezoni 2018./2019., u sportskim natjecanjima Lino višebojca sudjelovalo je preko 10.000 osnovnoškolaca, a finalnom natjecanju pristupilo je 12 škola, odnosno 24 najbolja višebojca iz cijele Hrvatske. Naš kraj su sportskom izvedbom jako lijepo predstavili Lana Oljača te Stefan Unfirer, a njih su podržali učenici, roditelji te, nezaobilazni, kolektiv Osnovne škole Hinka Juhna iz Podgorača koji su na finalno natjecanje kao navijači došli autobusom. Atmosfera na natjecanju bila je ravna nekom svjetskom prvenstvu, prepune tribine navijača koji su skakali, pjevali, mahali transparentima kako bi njihovi predstavnici ostvarili što bolji rezultat.

Svojim dolaskom ovu manifestaciju podržali su te uveličali i poznati sportaši: Zlatko Horvat (rukometaš PPD Zagreba i reprezentativac Hrvatske), Roko Prkačin (košarkaš Cibone i reprezentativac Hrvatske), Enes Garibović (najbolji hrvatski karatist), Ana Konjuh (jedna od najboljih hrvatskih tenisačica) te Magdalena Ećimović i Korina Karlovčan (rukometašice RK Podravka Vegete i reprezentativke Hrvatske), a u zabavnom dijelu pjevali su Tara Thaller i Dino Jelusić.

Osnovna škola Hinka Juhna iz Podgorača dobila je priznanje za najboljeg domaćina u 13. sezoni Lino višebojca, a time dobila čast otvaranja 14. sezone. Stefan Unfirer postavio je rekord sezone te time dobio i nagradu za učenika s najboljim rezultatom u cijeloj sezoni.

Foto: ustupljene fotografije

Pročitajte još