Početak izgradnje garaža DVD-a i parkirališta u naselju Kršinci
06/11/2020

U Kršincima je danas svečano obilježen početak radova izgradnje garaža DVD-a i parkirališta u vrijednosti oko 500 000 kuna. Projektantski nadzor izvršio je Valenčak d.o.o., a izvođač radova je Komjetan gradnja.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASANačelnik Općine Podgorač, Goran Đanić rekao je kako je današnji dan velik za Općinu, vatrogastvo, sustav obrane od požara i protupožarne aktivnosti. Izrazio je veliko zadovoljstvo što su općinskim proračunom osigurana sredstva za Kršince jer podržavaju podjednak razvoj svih mjesta u Općini.

Projekt je rađen sustavno, a sustavno je planiran i u proračunu Općine Podgorač. Izgradit će se moderan objekt i pristupno parkiralište za ovaj mjesni dom koji smo isto nedavno obnovili. U Kršincima je duga tradicija vatrogastva, bez obzira na iseljavanje u državi, ovo je mjesto gdje ima mnogo mladih obitelji i to nas raduje. DVD Podgorač je trenutno najopremljeniji s infrastrukturom u našoj Općini te jedan od opremljenijih u Osječko – baranjskoj županiji. Sustav vatrogastva kod nas je na nivou iznad europskih.” – rekao je Đanić te se zahvalio svim vijećnicima koji su podržali ovu investiciju. Najavio je za iduću godinu nabavu dvije vatrogasne cisterne za DVD Kršinci i DVD Stipanovci i za 2022. godinu nabavu novih kombi vozila za ova dva DVD-a.