Počela je nastava – Oprez u prometu
09/09/2020

Započela je nova školska godina, a nastavu ove godine pohađa preko 38.000 prvašića koji će po prvi put postati samostalni sudionici u prometu. Zbog posebnih epidemioloških mjera, u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, Ministarstvo unutarnjih poslova je u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja dogovorilo da će se edukacija o pravilnom ponašanju u prometu odvijati primarno putem modernih tehnologija.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASASvaki će prvašić, kroz preventivno – edukativni video „Poštujte naše znakove“, steći potrebna znanja o sigurnom ponašanju u prometu, a virtualni policajci Mario i Ante upoznati će ih sa značenjem prometnim znakovima i prometnim pravilima. U zonama oko škola i dalje će za sigurnost naših prvašića brinuti naši stvarni prometni policajci, a virtualni mogu doprinijeti usvajanju pravilnog ponašanja u prometu te potaknuti odgovornost i samostalnost naših najmlađih sudionika u prometu.

Dragi roditelji!

Djeca i mladi uče od starijih, oponašaju vas u svemu, pa tako i u prometu. Budite im primjer i najbolji uzor u odgovornom ponašanju u prometu.

 

Dragi vozači!

Poštujte prometne propise. Posebno oprezni budite u zonama osnovnih škola i na pravcima kretanja naših školaraca.

[TheChamp-FB-Comments]