Pobjegao s mjesta nesreće s 2,22 promila alkohola u krvi
07/02/2020

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske jučer, 6. veljače, oko 7,40 sati, u Podgoraču, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom u kojoj je vozač napustio mjesto događaja. Policijski službenici pronašli su vozilo i vozača 58-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Podgorača te je vozaču utvrđena nedozvoljena prisutnost alkohola u krvi od 2,22 grama po kilogramu. Vozač je, sukladno Prekršajnom zakonu, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za navedene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu od 29.300 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci i devet negativnih prekršajnih bodova.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAU 23,15 sati, na čepinskoj obilaznici, u nadzoru prometa zaustavljen je vozač osobnog automobila 40-godišnji hrvatski državljanin iz Čepina. Vozaču je utvrđena brzina kretanja vozilom od 155 km na sat. Obavljenim alkotestiranjem vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 2,08 grama po kilogramu te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Za navedene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 22.000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca te devet negativnih prekršajnih bodova.

 

Došao do bačvi na prijevaru

Provedenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja da je 54-godišnji hrvatski državljanin iz Kopačeva počinio kazneno djelo prijevara. U mjesecu rujnu 2018. godine, 56-godišnjak je dogovorio kupnju rabljenih hrastovih bačvi s prodavateljem 50-godišnjim hrvatskim državljaninom iz Osijeka. Nakon što je prodavatelj isporučio bačve, 54-godišnjak nije isplatio dogovoreni novčani iznos veći od deset tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

Foto: ilustracija