Pao s građevinske skele
15/10/2020

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske jučer, 14. listopada, oko 8,30 sati, u Kozarcu, 60-godišnji hrvatski državljanin iz Šećerane obavljao je građevinske radove na nogometnom igralištu. Prilikom izvođenja radova 60-godišnjak je u jednom trenutku pao sa građevinske skele visoke jedan metar i udario glavom o tlo. Ozlijeđeni radnik prevezen je u Klinički bolnički centar Osijek gdje mu je pružena liječnička pomoć te konstatirane teške tjelesne ozlijede.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAKrao parfeme

Završenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 68-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo „Krađa“. U vremenu od 29. kolovoza do 12. rujna, u nekoliko navrata iz prodavaonice trgovačkog centra u Osijeku, 68-godišnjak je ukrao nekoliko komada parfema. Pravnoj osobi nastala je materijalna šteta oko 1500 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

 

Tijekom vožnje zapalio se automobil

Jučer, 14. listopada, oko 7,45 sati, u Kuševcu, 54-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Viškovaca zapalio se osobni automobil u vožnji. Na mjestu događaja očevidom je utvrđeno da je došlo do tehničkog kvara u prostoru motora i zapaljenja gorivih dijelova osobnog automobila s kojim je upravljao 54-godišnji vozač. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, a vlasniku je nastala materijalna šteta oko 6 000 kuna.

 

Prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je devet prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je lako tjelesno ozlijeđene, a preostalih osam prometnih nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Belog Manastira i Đakova dogodile su se po tri prometne nesreće, a na području Osijeka, Donjeg Miholjca i Belišća po jedna prometna nesreća.

 

Alkoholizirani vozači

Jučer,14. listopada na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno 6 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi: 4 osobnog automobila i 2 bicikla. Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 00,30 sati, u Osijeku, kada je u prometu zaustavljen biciklist. Vozaču bicikla, 49-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Osijeka evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 1,59 grama po kilogramu.

 

Istog dana, 00,05 sati, u Višnjevcu, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 29-godišnji hrvatski državljani. Vozač osobnog automobila upravljao je za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije“. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 0,53 grama po kilogramu te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 25 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 9 negativnih prekršajnih bodova.

 

U 21,50 sati, u Šumarini, u nadzoru prometa zaustavljen 58-godišnji hrvatski državljanin koji je upravljao biciklom. Vozaču bicikla evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 1,54 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

[TheChamp-FB-Comments]