Pannonian Challenge 2020. od 3. do 7. lipnja
22/02/2020

Ovogodišnji Pannonian Challenge održat će se od 3. do 7. lipnja na prostoru skate parka na lijevoj ovali Drave, na osječkoj Copacabani – najavljeno je na konferenciji za novinare održanoj jučer (21. veljače) u prostoru Kulturnog centra (u izgradnji) u Osijeku. Organizatori su najavili novu dimenziju sportskog, glazbenog i popratnog programa.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAO programu i značaju 21. Pannonian Challengea, najvećeg festivala ekstremnog sporta u jugoistočnoj Europi, govorili su pomoćnica ministra turizma Snježana Brzica, župan Osječko – baranjske županije Ivan Anušić, zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka Žana Gamoš, direktor Turističke zajednice Grada Osijeka Saša Uranjek, predstavnik tvrtke A1 Hrvatska koja je generalni sponzor događaja Igor Duić, zamjenik državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za sport dr. sc. Krešimir Šamija te voditelj projekta Pannonian Challenge Jurica Barać.

“Sretan sam što zajedno sa svojim timom mogu najaviti 21. Pannonian Challenge. Od 3. do 7. lipnja čeka nas sigurno najuzbudljiviji i najekstremniji Pannonian do sada jer ove godine pomičemo granice još dalje. Dovodimo više od 300 najboljih sportaša svijeta, radimo veliku rekonstrukciju skate parka te uvodimo nove discipline i projekte koji će obilježiti nadolazeće godine Pannoniana. Ove godine imamo čast predsjedati Europskom unijom koja nudi velike prilike za sport i mlade. Na tragu toga s ponosom najavljujem ERASMUS+ projekt koji je Udruga Pannonian dobila u suradnji s partnerima iz Estonije, Ukrajine, Slovenije, Poljske i Irske. Osim toga, Pannonian će dati svoj doprinos i Olimpijskim igrama jer će Igor Vukadinović Poky suditi u kategoriji BMX, Zdenko Liška Lile sudjelovat će u izgradnji parka za Igre, a i naš Marin Ranteš cilja na odlazak u Tokyo. Ovo je mega iskorak i ogroman ponos svih nas koji godinama radimo na razvoju urbanih sportova. Hvala svima na podršci.” – rekao je Jurica Barać, direktor festivala.

“Pannonian Challenge je primjer vrhunske manifestacije, od sadržaja do organizacije, koja u najboljem mogućem svjetlu predstavlja adrenalinsku stranu Osječko – baranjske županije. S godinama je izašla iz okvira grada, županije pa čak i Hrvatske i danas je sportsko – turistički događaj koji je poznat i priznat u svijetu. Nastavit ćemo pružati snažnu podršku u ime Županije i drago mi je što je Vlada RH prihvatila pokroviteljstvo i time iskazala snažnu potporu promociji i razvoju sporta na istoku Hrvatske .”- kazao je župan Ivan Anušić.