Palio korov zapalio se štagalj
01/07/2020

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske u utorak, 30. lipnja, u vremenu od 16,30 do 16,55 sati, u Stizivojni, izbio je požar u dvorištu kuće. Prilikom paljenja korova na susjedovom imanju 45-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Strizivojne vatra se proširila na štagalj. Uslijed požara urušio se krov štaglja. Požar su ugasili vatrogasci Dobrovoljnih vatrogasnih društava Đakovo i Strizivojna. Zbog izazivanja požara 45-godišnjaku uručeno izvješće o počinjenom prekršaju iz Zakona o zaštiti od požara.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAUkrao dukate

U vremenu od 1. ožujka 2019. do 24. lipnja 2020, u Đakovu, nepoznati počinitelj je ušao u obiteljsku kuću te ukrao dukate i zlatni nakit. Vlasnici 63-godišnjoj hrvatskoj državljanki iz Đakova nastala je materijalna šteta oko 7 000 kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Priopćenje za javnost

Policijska uprava osječko – baranjska zaprimila je jutros u 8 sati dojavu Nogometnog kluba Osijek da je nepoznata osoba zalila travnjak nogometnog igrališta agresivnom tekućinom te da se trava počela sušiti. Na mjestu događaja upućena je očevidne ekipa Policijske uprave osječko-baranjske koja je na mjestu događaja provela očevid, a izuzeti uzorci bit će upućeni na vještačenje radi utvrđivanja vrste kemikalije s kojom je zaliven travnjak. Nogometni kluba pristupio je sanaciji travnjaka, a policijska uprava nastavlja kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti događaja.

 

Izgorjele bale sijena

Jučer, 30. lipnja, oko 18 sati, u Kopačevu, došlo je do požara na 50 komada rolo bala sijena koje su se nalazile na otvorenom prostoru. Do požara je došlo samozapaljenjem biljne mase. Vatrogasci dobrovoljnog vatrogasnog društva Bilje ugasili su požar. Vlasniku 50-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Kopačeva, nastala je materijalna šteta od oko 5000 kuna.

 

Otkriveni provalnici u autopraonici

Završenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 20-godišnji hrvatski državljanin i 25-godišnji hrvatski državljanin iz Darde počinili kazneno djelo „Teška Krađa“. U vremenu od 1. veljače do 17. lipnja, u Ulici Josipa Rajha Kira, u Osijeku, počinitelji su provalili u nekoliko automata za naplatu u autopraonici i ukrali oko 1 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća koje su za posljedicu imale materijalnu štetu. Na području Belog Manastira dogodile su se dvije prometne nesreće, a na području Osijeka, Đakova i Belišća dogodila se po jedna prometna nesreća.

 

Ostali događaji u prometu

Jučer, 30. lipnja na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno 2 vozača (1 bicikla i 1 osobnog vozila) kojima je utvrđena nedozvoljena prisutnost alkohola u krvi. Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 00,25 sati u Osijeku, na Sjenjaku, kada je u nadzoru prometa zaustavljen biciklist. Vozaču bicikla, 29-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Osijeka utvrđena je nedozvoljena koncentracija alkohola u krvi od 2,16 grama po kilogramu.

 

U 14,20 sati na državnoj cesti broj 2, kod skretanja za Petrijevce, dogodila se prometna nesreća. Vozač teretnog automobila, 31-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Črnkovaca, upravljao je za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije. Upravljao je uz nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi od 0,99 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 25 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci ili kazna zatvora do 60 dana i 9 negativnih prekršajnih bodova.