Otkriven provalnik
29/11/2019

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske u srijedu 27. studenog u Osijeku, 33-hrvatski državljanin je provalio u prostorije župnog ureda Crkve u Osijeka. Uhvaćen je na mjestu provale. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili smo da je 33-godišnjak u srpnju ove godine provalio u kuću i ukrao nakit 67-godišnje hrvatska državljanke iz Osijeka. U mjesecu rujnu ove godine u Osijeku je iz osobnog automobila ukrao novčanik s više tisuća kuna 39-godišnjeg hrvatskog državljana iz Osijeka. Materijalna šteta iznosi više desetaka tisuća kuna. Predan je pritvorskom nadzorniku.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAOdvezao se tuđim biciklom

U subotu 2. studenog, u popodnevnim satima u Osijeku, Trg Lava Mirskog, nepoznati počinitelj je ukrao bicikl vlasništvo 51-godišnjeg hrvatskog državljana iz Osijeka. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljima se traga.

 

Ukrao suncobrane

U srijedu, 27. studenog, oko 23,00 sata, u Ulici Pape Ivana Pavla u Đakovu, nepoznati počinitelje je sa terase ugostiteljskog objekta ukrao suncobrane vlasništvo 56-godišnjeg hrvatskog državljana iz Đakova. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljima se traga.

 

Rušio stabla i ozlijedio 19-godišnjaka

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 41-godišnji hrvatski državljanin počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti. Tijekom mjeseca prosinca prošle godine, u šumi u blizini mjesta Selci Đakovački, 41-godišnji hrvatski državljanin iz Selaca Đakovačkih rušio je stabla zajedno sa 19-godišnjim hrvatski državljaninom. Tijekom rušenje stabala nije poduzeo potrebne mjere zaštite. U padu krošnja stabla zahvatila je 19-godišnjeg hrvatskog državljana iz Selaca Đakovačkih koji je zadobio teške tjelesne ozljede. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

 

Požar zbog pregrijavanja uređaja

Jučer, 28. studenoga, oko 13.30 sati, tijekom proizvodnog procesa rada u tvrtci u Belom Manastiru, došlo je do požara uslijed pregrijavanje i zapaljenja gorivih dijelova uređaja. Požar na uređaju ugasio djelatnik tvrtke. Materijalna šteta nije poznata. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena su izvješća.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće dvije osobe su teže ozlijeđene. Preostale tri prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodilo se četiri prometne nesreće i jedna na području Belog Manastira.

Jučer, 28. studenog na području PU osječko – baranjske policijski službenici zaustavili su tri vozača (jedan vozač osobnog automobila i dva vozača bicikla) koji u imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je oko 2,06 sati u Tenji, kada je u prometu zaustavljen biciklist 41-godišnji hrvatski državljanin iz Tenja. Obavljenim alkotestiranje vozača utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 2,06 grama po kilogramu.

Jučer, 28. studenog oko 6,50 sati na državnoj cesti broj 417 u Osijeku, 61-godišnjeg hrvatski državljanin iz Osijeka izazvao je prometnu nesreću sa materijalnom štetom. Obavljenim alkotestiranjem vozača utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 2,94 grama po kilogramu. Vozač uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.

Za navedeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca i šest negativnih prekršajnih bodova.

Pročitajte još