Osječka policija pronašla višestruke počinitelje kaznenih djela
07/08/2020

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske jučer, 6. kolovoza, na području Ove Policijske uprave provedeno je kriminalističko istraživanja nad 41-godišnjim hrvatskim državljaninom i jednim maloljetnikom zbog sumnje u počinjenje 31 kaznenog djela na području četiri slavonske županije. Policijski službenici Policije uprave osječko – baranjske proveli su izvide u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Osijeku i obavili pretrage stanova i drugih prostorija. Prilikom dolaska na jednu od adresa obavljanje pretrage doma i drugih prostorija, policajci Interventne jedinice policije spriječili su bijeg 41-godišnjaka. Pretragama domova pronađeni su predmeti koji se dovode u vezu s počinjenim kaznenim djelima.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAOvom policijskom akcijom razriješeno je ukupno 31 kazneno djelo i to: 15 kaznenih djela „Teška krađa“, 10 kaznenih djela „Krađa“, 3 kaznena djela „Oštećenje tuđe stvari“, 2 kaznena djela „Krivotvorenje isprava“ i 1 kazneno djelo „Neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari“. Kaznena djela počinjena su u vremenskom periodu od mjeseca travnja do mjeseca kolovoza ove godine. Od 31 razriješenog kaznenog djela, 22 kaznena djela počinjena su na području Policijske uprave osječko – baranjske, 7 kaznenih djela na području Policijske uprave brodsko – posavske, 1 kazneno djelo na području Policijske uprave vukovarsko – srijemske i 1 kazneno djelo na području Policijske uprave virovitičko – podravske. Pričinjena materijalna šteta počinjenim kaznenim djelima procjenjuje se na više od 170 tisuća kuna. U četvrtak, 6. kolovoza, maloljetnik je ispitan uz nazočnost dodijeljenog branitelja, dok je 41-godišnjak nakon završenog ispitivanja predan pritvorskom nadzorniku. Nadležnom državnom odvjetništvu proslijeđeno je posebno izvješće.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su dvije prometne nesreće. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba zadobila je lake tjelesne ozljede dok je druga prometna nesreća za posljedicu imala materijalnu štetu. Prometne nesreće dogodile su se na području Belog Manastira i Đakova.

 

Upravljao automobilom alkoholiziran

Jučer, 6. kolovoza, na području ove Policijske uprave osječko – baranjske u prometu su zaustavljena 4 vozača (3 osobnog automobila i 1 mopeda) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 2,58 sati u Đakovu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 23-godišnji hrvatski državljanin iz Đakova, koji je upravljao osobnim automobilom te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,68 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.