Oproštaj maturanata generacije 2018./2019. – SRETNO
22/05/2019

Oproštaj maturanata

Preplatite se
TV Našice

Danas smo se u centru grada oprostili od ovogodišnjih maturanata i poželjeli im uspješnu budućnost. Program je započeo misom u Župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog u Našicama, a nastavio se plesom Quadrille točno u podne na velikom parkiralištu. Tradicionalan je ovo način opraštanja maturanata od srednjoškolskih dana koji obilježavaju sa velikim brojem učenika iz cijele Osječko – baranjske županije. Svoje učenike podržali su mnogi profesori među njima ravnatelj srednje škole Isidora Kršnjavog Željko Filjak te gradonačelnik Josip Miletić.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA„260 učenika danas završava svoje srednjoškolsko obrazovanje nakon kojeg jedan dio njih odlazi na studij, a drugi dio na tržište rada. Zadovoljstvo mi je da ova manifestacija, kojom obilježavamo završetak srednjoškolskog obrazovanja, od 2007. godine ima jednu tradiciju. I sa zadovoljstvom možemo reći da naši maturanti dostojanstveno obilježavaju završetak svog srednjoškolskog obrazovanja bez nekakvih nepodopština i neprimjernog ponašanja. Nadamo se da će kroz jednu kulturu kojom želimo obilježiti završetak jednog životnog ciklusa naši maturanti ući u novo poglavlje života sa zadovoljstvom i ponosom.” – rekao je Željko Filjak, ravnatelj srednje škole.

„Ovaj pljesak neka bude za vas maturante. Čestitam vam na završetku srednje škole, vi ste 62. generacija gimnazijalaca i to u godini kada slavimo 790-ti rođendan našeg grada. Vi ste naš ponos i naša snaga. Uvjeren sam da ćete vi koji idete raditi brzo naći posao, a vi koji se nastavljate školovati, nakon studija vratiti u Našice jer mi ćemo biti ovdje i čekati vas da ponovno zajedno radimo za boljitak našega grada.” – rekao je gradonačelnik Josip Miletić i poželio im uspjeh u životu. „Želim čestitati njihovim roditeljima i njihovim profesorima u školovanju koji su ih puno naučili.” – dodao je.

Već tradicionalno u suradnji sa školskim praktikumom srednje škole Gradsko društvo Crvenog križa pripremilo je sendviče i vodu za sve maturante kako bi što lakše izdržali ovaj ”naporan” dan.

Našički maturanti od jutra su hodali gradom i zvižducima obilježili svoj dan. Tako su gradom prošetali u razrednim majicama na kojima su bile ispisane razne poruke, one kojima opisuju svoje srednjoškolsko obrazovanje ali i one kojima predviđaju budućnosti. Dva razreda našičke škole svojim su originalnim natpisima zaslužili i vrijedne nagrade, tako je u kategoriji cijele županije drugo mjesto i 1500 kuna osvojio 4.a razreda Srednje škole Isidora Kršnjavog sa sloganom “Vrste glavobolje”, dok je treće mjesto i 500 kuna osvojio 4.jezične gimnazije sa sloganom ”Aquí nobody nicht normalan.”

Nakon plesa za koji su maturante mjesecima pripremali njihovi profesori tjelesnog odgoja, Grad Našice počastio je učenike koncertom njima u čast. Kako je ovo ipak dan naših maturanata prepuštamo vam da uživate u galeriji slika koje smo i ove godine za vas pripremili.

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji