Održano Općinsko vatrogasno natjecanje u Đurđenovcu
02/09/2019

Na Općinskom vatrogasnom natjecanju u Đurđenovcu u organizaciji Vatrogasne zajednice Općine Đurđenovac sudjelovalo je ukupno 5 dobrovoljnih vatrogasnih društava, DVD Beljevina, DVD Bokšić, DVD Našičko Novo Selo, DVD Klokočevci i domaćin ovog natjecanja DVD Đurđenovac.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA



Vatrogasci su svoje vještine pokazali u nekoliko disciplina, a samo se natjecanje održalo u nedjeljno prijepodne na Nogometnom igralištu u Đurđenovcu. Najbolji su zaslužili plasman na 13. županijsko vatrogasno natjecanje koje će se održati 14. rujna za djecu u Semeljcima, a 15. rujna u Đakovu za odrasle skupine. Veliki broj djece uživao je u zanimljivim disciplinama koje aktivno vježbaju u svojim društvima, no ipak su najbolje kod djevojčica bile članice DVD Beljevina kao i kod dječaka.

U ženskoj A ekipi, do 30 godina, najbolje su bile članice, također, DVD-a Beljevina dok su najbolje u B ekipi, starijih od 30 godine, bile članice DVD-a Šaptinovci. Kod muškaraca najbolji su se pak pokazali domaćini iz Đurđenovca, osvojivši prvo mjesto u B ekipi, dok su mlađi iz Šaptinovaca slavili u A ekipi. Sukladno svim rezultatima može se zaključit da je ovo natjecanje u potpunosti preuzela ekipa DVD Beljevina, jer oni su se kao najbolji pokazali i u kategoriji mladeži – muškarci. Natjecanje je završeno u 12 sati nakon čega je održana dodjela medalja i pehara.

Osim natjecanja vatrogasci općine Đurđenovac svakodnevno brinu o sigurnosti sumještana, a ove su godine morali intervenirati nešto češće nego prošle, rekao nam je Dražen Ostroški, predsjednik VZO-a Đurđenovac. Tako su ove godine zabilježili desetak požara otvorenog tipa, kojih definitivno ima više nego prošle godine. Uz to nekoliko požara dimnjaka te nekoliko tehničkih intervencija koje su se ticale uklanjanja stršljenova ili ispumpavanja bunara.

Pročitajte još