Općina Podgorač u ovoj godini imat će nikad veći proračun
01/10/2019

Na 15. sjednici Općinskog vijeća Podgorač vijećnici su, kao najbitniju točku, prihvatili polugodišnji izvještaj o izvršenju općinskog proračuna za prvih šest mjeseci ove godine. „S ponosom mogu izvijestiti da je proračun u prvih šest mjeseci ostvaren u iznosu od gotovo 5 milijuna kuna, a još se većina prihoda prijavljenih prema resornim ministarstvima očekuje u nastavku godine. Možda se neće ostvariti planiranih 25 milijuna kuna, jer će sredstva iz projekta “Slavonija” vjerojatno stići nagodinu, ali će premašiti sve dosadašnje proračune.” – rekao je pročelnik Jurica Požega.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAVijeće je prihvatilo i izvješće o radu načelnika za isto razdoblje te prijedlog plana djelovanja Općine Podgorač u području prirodnih nepogoda za 2020. godine. Ovakav plan napravljen je po prvi puta, istaknuo je načelnik Goran Đanić. Prihvaćeno je, također, izvješće o stanju provedbe Provedbenog plana unaprijeđenja zaštite od požara za područje Općine Podgorač za ovu godinu, kao i izvješće o stanju zaštite od požara na području Općine Podgorač.

Načelnik je zahvalio na radu svim vatrogascima s područja podgoračke općine, a posebno onima koji su sudjelovali u intervencijama. Donesena je i odluka o broju korisnika i visini stipendije, tako će Općina Podgorač za ovu studijsku godinu dodijeliti 10 stipendija u iznosu 600 kuna mjesečno i to 5 stipendija za 1. godinu i 5 stipendija za ostale godine studija.

 

Foto: ustupljene fotografije

Pročitajte još