Za mještane Općine Podgorač osigurana pokretna trgovina
19/03/2020

Na području Opčine Podgorač aktiviran je Stožer civilne zaštite koji je svojim mještanima na raspolaganju 24 sata na dan. Kako je rekao načelnik Općine Podgorač Goran Đanić, u Stožeru se pridržavaju naputaka Nacionalnog i Županijskog stožera te provode donesene mjere.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAOpćina Podgorač osigurala je pokretnu trgovinu kako bi se najugroženijem stanovništvu dostavile potrebne namirnice te ukoliko dođe do veće potrebe, aktivirat će se i kroz program „Zaželi“. Civilna zaštita je u stanju pripravnosti te se razmatra i mobilizacija novih 20 članova ukoliko to bude potrebno. Isto tako u pripravnosti su i vatrogasci DVD-a Podgorač, Stipanovci i Kršinci koji će ustupiti svoja vozila.

Načelnik Đanić rekao je kako su aktivirali i volontere Crvenog križa Našice koji popisuju mještane kojima je potrebna pomoć u vidu odlaska u kupovinu potrebnih namirnica i lijekova.

“Preporučujem da osobe starije od 65 godina ne izlaze van te da se ne izlažu zarazi, nego da se jave Crvenom križu Našice koji će im kupiti potrebne lijekove i namirnice te im dostaviti na kućnu adresu. Molim ljude da ne zloupotrebljavaju ovu izvanrednu situaciju koja je zadesila cijeli svijet, Hrvatsku, a tako i našu Slavoniju.” – rekao je Goran Đanić.

Pošto su zatvoreni svi ugostiteljski lokali te pošto je Nacionalni stožer donio mjeru zabrane okupljana, načelnik Đanić uputio je apel mještanima neka se ne okupljaju i ne zadržavaju ispred trgovina.

Foto: arhiva

Pročitajte još