Projekt “Once Upon a Time, the West”
19/07/2019

Preplatite se
TV Našice

Početkom srpnja anketom za učenike završen je eTwinning projekt Once Upon a Time, the West u kojemu su sudjelovale učenice 2. a razreda opće gimnazije Andrea Fehir, Nikol Perković, Nikolina Peršić, Ida Raich, Nora Slivar i Tamara Sajda. Projekt se bavi pitanjem zašto je povijest Zapada pretvorena u legendarni filmski žanr, vestern?

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASATijekom svibnja i lipnja učenice su bile dio međunarodne ekipe, učile su u online okruženju te koristile razne digitalne alate izvršavajući zadatke. U sklopu projekta su surađivale u većim skupinama pri čemu su sažimale članke i filmske isječke kako bi kasnije snimile dokumentarac koristeći vlastite, ali i sažetke drugih učenika. Projekt obuhvaća ishode kurikuluma različitih nastavnih predmeta: Geografije, Povijesti, Stranih jezika, Informatike i Hrvatskoga jezika. Radom na projektu svi sudionici su koristili Engleski jezik, a sama tema i radni materijali upućivali su na istraživanje američke povijesti.

Naseljavanje američkog Zapada i gradnja transkontinentalne željeznice obuhvaća, osim povijesti, i znanje geografije, dok korištenje raznih alata pri ispunjavanju zadaća i izradi traženih završnih rezultata projekta iziskuje znanja i vještine iz područja IKT-a. Budući da su se u projektu analizirali filmovi i sažimali članci, valjalo je tu koristiti znanja i vještine naučene na satima Hrvatskoga jezika. Obrazovni su ciljevi ostvareni i to kroz dinamičan i suvremen način rada. Završni proizvodi projekta, časopis i dokumentarni film, dostupni su na TwinSpace stranicama projekta.

Iako su se u projekt uključile relativno kasno učenice su pokazale izuzetnu volju i uložile značajan napor kako bi sve aktivnosti bile odrađene na vrijeme.

 

Foto: ustupljena fotografija

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji