OGŠ Kontesa Dora sudjelovala na međunarodnom natjecanju
21/05/2020

Na 1. International Music Competition – Online u organizaciji Glazbene škole Dugo Selo sudjelovali su i učenici Glazbene škole Kontesa Dora Našice. Natjecanje je organizirano u mjesecu svibnju 2020. u 6 kategorija na koje se odazvalo 70 natjecatelja iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Kine i Bugarske.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAZadanog programa za natjecanje nije bilo, ali su natjecatelji u dogovoru sa svojim profesorima odabrali program koji su poslali. U svakoj kategoriji zajedno su se natjecali učenici raznih glazbenih odjela i instrumenata: klavir, harmonika, violina, orgulje, bisernica, brač, klarinet, pjevanje, gitara i flauta.

 

Našu školu predstavljali su učenici klavirskog i harmonikaškog odjela. U klasi prof. Darije Vlajnić na klaviru u 1. kategoriji natjecala se učenica 3. razreda Nuo Cheng koja je osvojila je 2. nagradu sa 92 boda i učenik 3. razreda Marko Balentić u 2. kategoriji koji je osvojio osvojio diplomu. U klasi prof. Novice Todića na harmonici natjecali su se Matej Buljan, učenik 1. razreda u 1. kategoriji i Gabriel Bračko, učenik 6. razreda u 3. kategoriji koji su osvojili diplomu.