Održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Našica
13/06/2019

Preplatite se
TV Našice

Sinoć je, u svečanom tonu održana prigodna sjednica Gradskog vijeća Grada Našica u višenamjenskoj dvorani Srednje škole Isidora Kršnjavog. Bila je ovo uvodna svečanost, za 13. lipnja, Dan grada Našica.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASANa sjednici su uz domaćine gradonačelnika Grada Našica Josipa Miletića, dogradonačelnika Hrvoja Šimića, Krešimira Žagara, predsjednika Gradskog vijeća Krešimira Kašubu i gradskih vijećnika kao uvaženi gosti bili izaslanik predsjednika vlade Republike Hrvatske župan Osječko – baranjske županije Ivan Anušić, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora saborski zastupnik Domagoj Mikulić, izaslanik ministra obrane brigadir Dražen Batrnek, saborski zastupnik Vlatko Kopić, predsjednik Županijske skupštine Dragan Vulin, potpredsjednici skupštine Osječko – baranjske županije Ivica Čeme i Goran Đanić, vijećnici skupštine Osječko – baranjske županije, gradonačelnici i načelnici susjednih gradova i općina, počasni građani Grada Našica Vladimir Šeks i general Mladen Markač, našički župnik Zoran Bibić, predstavnici ostalih vjerskih zajednica, predstavnici vojske i policije, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, političkih stranaka, javnih institucija i drugi.

Ovu sjednicu svojim nastupom upriličili su članovi Mješovitog pjevačkog zbora HKD Lisinski koji su otpjevali himnu i još nekoliko prigodnih pjesama. Sjednica je započela obraćanjem predsjednika Gradskog vijeća Krešimira Kašube, a slijedilo je govor gradonačelnika Grada Našica Josipa Miletić koji je pozdravio sve nazočne te istaknuo da je ponosan na veliki broj projekta koji su realizirani u gradu.

„Zadovoljni smo sa ostvarenim brojnim investicijama, a jedna od najvećih je uređenje ulice kralja Tomislava kojom je grad dobio novu biciklističku stazu. Trenutno završavamo ulice u Martinu, a uz ljepši izgled grada osiguravamo i bolje prilaze za djecu i bolesnike, OŽB Našice i OŠ Dore Pejačević. Trenutno je u realizaciji obnova stare našičke obilaznice, ukupne vrijednosti 80 milijuna kuna, a u tijeku je uređenje i istočnog prilaza grada te uskoro kreće i uređenje sjevernog ulaza. Navedenim projektima grad Našice postaje jedno veliko gradilište. Kroz godinu se radilo i na energetskim obnovama dječjeg vrtića, Gradske uprave, te srednje i osnovnih škola, Opće županijske bolnice, ali i Doma zdravlja.” – rekao je gradonačelnik koji je istaknuo da se Grad brine i za kulturna, povijesna i prirodna dobra, a tako je u tijeku i veliki projekt obnove prirodne baštine pod nazivom Parkovni biseri Slavonije, ukupne vrijednosti radova od 14,3 milijuna kuna.

U pripremi je, istakao je gradonačelnik, najveći projekt za ovo razdoblje u razvoju Našica, obnova kulturne baštine u vrijednosti većoj od 95 milijuna kuna. „O ovome najbolje govori i prošlogodišnji proračun veći nego ikada u povijesti, a uvjeren sam da ćemo ga ove godine još povećati.” – zaključio je gradonačelnik Josip Miletić napomenuvši da grad puno ulaže i u najmlađe, studente, ali i umirovljenike. Na kraju, gradonačelnik je svima okupljenima čestitao Dan grada Našica.

Okupljenima su se obratiti i počasni gosti izaslanik predsjednika Hrvatske vlade i župan Osječko – baranjske županije Ivan Anušić koji je pozdravio sve nazočne i između ostalog istaknuo.

„Čestitam svima žiteljima grada Našica njihov dan i želim danas iskazati svoje zadovoljstvo radom grada Našica. U Našicama je uvijek situacija bila pod kontrolom bez velikih turbulencija. Gradonačelnik sa svojim suradnicima i Gradskim vijećem radi najbolji posao za Grad Našice, koji ja mogu posvjedočiti kroz mnogobrojne projekte koje Osječko – baranjska županija razvija sa Gradom Našicama. 35 milijuna kuna u ove dvije godine, i do kraja ove godine, bit će investirano od Županije u Našice kako kroz obnove Doma zdravlja, našičke bolnice, osnove i srednje škole, infrastrukturu te rekonstrukciju atletske staze upravo u ovoj srednjoj školi, ali i direktno kroz financiranje raznih aktivnosti.” – rekao je župan Osječko – baranjske županije Ivan Anušić.

Okupljenima se obratio i izaslanik predsjednika sabora Republike Hrvatske saborski zastupnik Domagoj Mikulić.

„Jedan od najljepših malih kontinentalnih gradova slavi 790. godina postojanja. Zaista velika brojka iza koje se krije i zanimljiva povijest na koju možemo i moramo biti ponosni, ali nekako svi zajedno moramo raditi sada za budućnost i perspektivu mladih ljudi koji ovdje sjede. U ovom gradu je vidljiv neprestani napredak jer se radi organizirano, sustavno i s jasnom vizijom.” – rekao je saborski zastupnik Domagoj Mikulić te čestitao gradonačelniku na radu i ostvarenim projektima.

Na kraju sjednice podijeljene su zahvalnice i priznanja pojedincima i grupama za izniman rad i izuzetne rezultate. Tako je zahvalnica Grada Našica dodjeljena Malim humanitarcima Osnovne škole kralja Tomislava Našice, Stanislavu Dudeku iz Martina, Davoru Ergoviću iz Našica, Ivici Ganzbergeru iz Vukojevaca, Mariju Glavatiju iz Markovca Našičkog, Danku Horvatu iz Našica, Darku Koprivčiću iz Vukojevaca, Zdenku Kriška iz Markovca Našičkog, Draženu Makaju iz Martina, Petru Patajcu iz Našica, Igoru Tonkoviću iz Našica, Draganu Zlosi iz Našica i Ivici Zvonariću iz Londžice.

Nagrada Grada Našica dodijeljena je Snježani Marod iz Velimirovca, Jelki Mifka iz Našica, Športskoj udruzi tjelesnih invalida Našice, Hrvatskom kulturnom društvu „Lisinski“ Našice, Nogometnom klubu „Našk“ Našice, Robertu Kriblu iz Našica, Slavku Krištofu iz Jelisavca, Milanu Sekuliću iz Markovca Našičkog i Mariju Teskeri iz Našica. A Nagradu Grada Našica za životno djelo dobili su Božidar Lolić, dr.med. spec. opće kirurgije iz Našica (posthumno), Josip Gull iz Našica, Milan Knežević iz Velimirovca, Josip Kranic iz Gradca Našičkog i Ivica Silađija iz Vukojevaca.

U ime nagrađenih, ali i u ime HKD Lisinski okupljenima se obratio i na nagradama zahvalio Hrvoje Šleder, predsjednik HKD Lisinski. Uz mješoviti pjevački zbor HKD Lisinski nastupila je i nagrađivana učenica Lane Prišć na bisernici u pratnji korepetitora i mentora prof. Deana Koprija. A nakon sjednice gosti su mogli probati gastronomske delicije koje su napravili učenici ugostiteljske škole Srednje škole Isidora Kršnjavog.

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji