Održana redovna Izborna skupština Zajednice tehničke kulture Grada Našica
27/02/2021

U četvrtak, 25. veljače 2021. u 19,30 sati održana je redovna Izborna skupština Zajednice tehničke kulture Grada Našica u novom, privremenom prostoru bivšeg Doma DVD, kojeg je Nexe d.d. ustupila na besplatno korištenje, na čemu im je i ovom prilikom upućena velika zahvala na razumijevanju i pomoći. Skupština je održana u izvanrednim uvjetima uzrokovanim Covidom 19, uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera od strane nacionalnog Stožera civilne zaštite RH, što je ograničavalo broj prisutnih članova i na žalost, pozivanje i prisutnost uvaženih gostiju.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA



Uz podnošenje izvješća i donošenja planova za 2021. godinu izabrano je i novo rukovodstvo ZTK grada Našica. Za novog predsjednika izabran je Goran Hajnal, profesor mentor fizike i politehnike, dugogodišnji voditelj radionica elektrotehnike i elektronike u Centru tehničke kulture. Za dopredsjednicu izabrana je Ružica Galinec, a ostali članovi Upravnog odbora su Verica Marinović, Franjo Kapetanović i Zlatko Antolović. Za voditeljica Centra tehničke kulture Grada Našica na skupštini je izabrana Verica Marinović, a za njenu zamjenicu Marija Ivanković. U nadzorni odbor birani su Zdenko Lovrić, Silvije Šutej i Zdenko Nagy.

 

Donijeta je odluka da će novoizabrani predsjednik zastupati ZTK Našice u Hrvatskoj zajednici tehničke kulture i Zajednici tehničke kulture Osječko – baranjske županije (ZTK OBŽ), te će ujedno predstavljati ovu ZTK u Upravnom odboru ZTK OBŽ. Po prihvaćenom novom teritorijalnom ustroju ZTK OBŽ usvojene su Izmjene i dopune statuta kojim se proširuje teritorijalna nadležnost ZTK Našice i Centra tehničke kulture i na susjedne općine. Donijeta je odluka o naknadi za tajničke i druge poslove i voditeljske naknade, jer još uvijek nije realiziran projekt ZTK OBŽ o financiranju i zapošljavanju tajnika na pola radnog vremena.

 

Istaknuto je da ove godine ZTK Našice obilježava 55 godina od osnivanja i da se to namjerava prigodno obilježiti nizom aktivnosti i izdavanjem monografije s pregledom događanja bitnih za ZTK te da se ukratko prikaže rad i drugih udruženih članica te zaslužnih osoba. Za očekivati je da će se prezentacija i predstavljanje monografije održati u rujnu ili listopadu 2021. godine uz svečanu sjednicu ZTK i podjele nagrada i priznanja zaslužnim pojedincima i udrugama.

 

Skupština je završila zahvalom novoizabranog predsjednika i njegovim pozivom na angažiranje svih koji mogu doprinijeti boljitku rada i razvoju tehničke kulture. Na kraju se, sada već bivši predsjednik, g. Zdenko Lovrić zahvalio svima na dosadašnjoj korektnoj suradnji, radu i pomoći istaknuvši da o tome govore brojni postignuti rezultati i održivost projekta ZTK koji se sve više razvija i unapređuje.