Održana edukacija iz prve pomoći za članove nogometnih klubova
12/03/2019

Održana edukacija iz prve pomoći za članove nogometnih klubova

Preplatite se
TV Našice

Jučer je u Crvenom križu Našice održana edukacija članova nogometnih klubova o osnovnim znanjima prve pomoći kod povreda mišićno – koštanog sustava i postupcima spašavanja života. Edukacija je organizirana na volonterskoj osnovi u partnerstvu Gradskog društvo Crvenog križa Našice, Podružnice Hrvatske udruge medicinskih sestara OŽB Našice i Društva medicinskih tehničara gipsera HUMS-a.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAEdukacija je bila namjenjena laicima, te su se što više pokušale približiti situacije koje su česte na sportskim terenima, tako da su polaznici prošli primjere kako postupiti kod osobe koja ima uganuće, iščašenja, djelomično ili potpuno puknuće kosti, kako pravilno postupiti s osobom koja je u besvjesnom stanju, što napraviti kada nastupi epileptički napad, pravilno primijeniti reanimaciju, te su se upoznali s radom AVD uređaja.

Edukaciju su vodili: Mario Gašić, Martina Govorko i Matea Sučić ispred Podružnice Hrvatske udruge medicinskih sestara OŽB Našice i Društva medicinskih tehničara gipsera HUMS-a i Igor Feldi iz Crvenog križa Našice.

U cilju je nastavak edukacije članova sportskih klubova, kako bi se što prije mogli pružiti neodgodivi postupci prve pomoći na sportskim terenima.

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji