Održana akcija Solidarnost na djelu
31/10/2019

Jučer je kod nas održana najmasovnija volonterska akcija HCK, 47. Solidarnost na djelu, pod motom ,,Ne dvoji, za drugog izdvoji” Mladi volonteri Crvenog križa su cijeli dan bili po gradu i skupljali skupljali novčane priloge građana, kojima su za uzvrat poklonili bon od 1 kunu ili 5 kuna.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAUkupno je u akciji sudjelovalo 60ak mladih volontera, a skupljeno je 6.698,65 kuna. Dio sredstava prikupljenih u ovoj akciji objedinjuju se na nivou Hrvatskog Crvenog križa te se usmjerava na kupnju poklon – paketa namirnica i higijenskih potrepština starijim,bolesnim i siromašnijim osobama kojima ih se razveseli uoči Božića, a ostatak sredstva će biti tokom godine biti utrošena za najpotrebitije.

Crveni križ Našice se zahvaljuje svim mladim volonterima učenicima Osnovne škole Dore Pejačević i Srednje škole Isidora Kršnjavog Našice koji su se poklonili svoje vrijeme i trud, te građanima koji su nam pomogli u ovom humanom činu i odvojili svoja sredstva, rabljenu odjeću, obuću i kućanske potrepštine za pomoć drugima!