Održana 73. godišnja Skupština DVD-a Donja Motičina
24/02/2021

U nedjelju (21.02.2021.) s početkom u 17,00 sati u prostorijama DVD-a Donja Motičina održana je redovna ujedno i izborna 73. godišnja Skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Donja Motičina. Zbog epidemioloških mjera skupštini su bili nazočni samo punoljetni članovi s pravom glasa i gosti, načelnik općine Donja Motičina Željko Kovačević te predsjednik Vatrogasne zajednice grada Našica Vlatko Gašić.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASASkupštinom je predsjedao tajnik Davor Vrabac sa članovima radnog predsjedništva Bernardom Vrapcem te Josipom Kovačević. Izvješće o radu za 2020. godinu, kao i plan rada za 21 godinu podnio je zapovjednik Zlatko Vinković. Financijsko izvješće za 2020. i plan za 2021. godinu pročitao blagajnik Bernard Vrabac. Izvješće Nadzorne komisije o godišnjem pregledu rada društva podnio je njen predsjednik Ivan Peršić.

 

Zbog pandemije koronavirusom COVID-19 zabranjena su održavanja natjecanja te iz tog razloga ekipe DVD-a Donja Motičina u 2020. godini su sudjelovale samo na dva zimska kupa. Od kojih je jedan u Oriovcu, gdje su članovi B osvojili 1. mjesto. U protekloj godini bilo je 15 intervencija od toga 2 požara otvorenih prostora i 13 tehničkih intervencija odnosno uklanjanje gnijezda stršljena te popravci krovova i uklanjanje štete uzrokovanih olujnim vjetrom.

U nastavku sjednice predložena je lista novog vodstva koja je ujedno izabrana i to za predsjednika, Davor Vrabac, za zapovjednika Zlatko Vinković, za tajnika Marko Kovačević, za blagajnika Matko Stuparić, za domara Ivan Vrabac. Članovi novog upravnog odbora su: Davor Vrabac – predsjednik, Ivan Varga – zamjenik predsjednika, Zlatko Vinković – zapovjednik, Petar Tomac – zamjenik zapovjednika, Marko Kovačević – tajnik, Matko Stuparić – blagajnik, Dino Peršić, Tomislav Granat, Darko Vinković, Kristijan Kovačević, Marko Škarić. za zapovjedništvo: Zlatko Vinković, Petar Tomac, Marko Kovačević, Ivan Vrabac, Stanislav Vinković, Mladen Peršić, za članove u Skupštini Vatrogasne Zajednice Našice: Davor Vrabac, Zlatko Vinković I Marko Kovačević, za počasnog predsjednika izabran je Boro Peršić.

Nakon izbora novog vodstva nazočnima se obratio predsjednik Vatrogasne zajednice grada Našice Vlatko Gašić, koji je čestitao novom rukovodstvu te zaželio sreću u daljnjem radu. Istaknuo je izuzetno kvalitetno dosadašnje vođenje DVD-a Donja Motičina te se nada da će se i u budućnosti tako nastaviti. Na kraju je pohvalio odličnu suradnju između DVD-a Donja Motičina i Općine Donja Motičina na čelu s načelnikom Željkom Kovačević.

Potom se nazočnima obratio Načelnik općine Željko Kovačević koji je pohvalio dosadašnji rad kao i suradnju Općine i DVD-a Donja Motičina. Načelnik je obećao da će Općina i dalje sudjelovati sa značajnim financijskim sredstvima kao i do sada, no ove godine osigurano je dodatnih 100 000 kn za nabavku novog vozila odnosno cisterne, koja je prijeko potrebna. Na kraju se zahvalio svima te čestitao novom rukovodstvu i zaželio sreću u daljnjem radu.

Na kraju se obratio novoizabrani predsjednik DVD-a Donja Motičina Davor Vrabac, zahvalio je svima na ukazanom povjerenju, istaknuo je kako je član društva već 37 godina a na dužnosti tajnika je više od 20 godina, te se nada da će svoja znanja i iskustva uspjeti prenijeti na mlađe naraštaje. Također je kazao kako je uvjeren da će ovaj upravni odbor nastaviti istim smjerom kao i prethodni. Zahvalio se bivšem predsjedniku Bori Peršiću na iznimnom trudu i dugogodišnjem djelovanju u DVD-u koji je obnašao dugi niz godina dužnost predsjednika DVD-a Donja Motičina. Pohvalio je dosadašnju odličnu suradnju DVD-a i Općine te kako se nada da će se ista nastaviti i u budućnosti.