Održana 30. sjednica Gradskog vijeća Grada Našica
19/02/2021

Sinoć je održana 30. sjednica Gradskog vijeća Grada Našica. Na aktualnom satu pitanja gradonačelniku Grada Našica, Josipu Miletiću, postavljali su vijećnici Bruno Wolf i Vjekoslav Mahovlić. Načelnik policije Ivica Bukvić iznio je izvješće o stanju sigurnosti u Gradu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASANa sjednici je bilo nazočno 15 od 17 vijećnika te je konstatirano da je postojao kvorum za pravovaljano odlučivanje i donošenje akata na Sjednici. U nastavku Sjednice usvojeno je svih deset točaka dnevnog reda.

U nastavku Sjednice jednoglasno je usvojen dnevni red sa 10. točaka.

Bez primjedbi usvojen je Zapisnik sa 29. sjednice Gradskog vijeća Grada Našica održane 21. prosinca 2020. godine.

Jednoglasno su usvojene i donešene sljedeće točke:

  1. Odluka o izmjenama Odluke o osnivanju javne ustanove Javne vatrogasne postrojbe Našice

  2. Odluka o donošenju Revizije Procjene rizika od velikih nesreća za područje Grada Našica

  3. Odluka o raspisivanju Otvorenog javnog natječaja za prodaju građevinskog zemljišta u Industrijskoj zoni u Našicama

  4. Odluka o raspisivanju javnog natječaja za prodaju poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Našica

  5. Odluka o raspisivanju javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Našica

  6. Zaključak o usvajanju Informacije o stanju sigurnosti na području Grada Našica za 2020. godine

  7. Zaključka o davanju prethodne suglasnosti na Odluku o donošenju prijedloga teksta Statutarne odluke o izmjenama i dopunama Statuta Javne vatrogasne postrojbe Našice

Većinom glasova svih vijećnika donešene su sljedeće točke:

  1. Statutarna odluka o izmjenama i dopunama Statuta Grada Našica
  2. Odluka o izmjenama i dopunama Poslovnika Gradskog vijeća Grada Našica

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Našica Krešimir Kašuba osvrnuo se na važne točke dnevnog reda usvojene na Sjednici.

-Važna točka dnevnog reda bila je Informacija o stanju sigurnosti na području Grada Našica za 2020. godine pod kojom je vidljivo da je stanje u kriminalitetu u padu. Pošto se nalazimo na sjecištu državnih županijskih cesta, važno je i to da je u padu i broj prometnih nesreća i stradalih. Važna točka bila je Prijedlog Odluke o raspisivanju javnog natječaja za prodaju poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Našica za zakup i za prodaju. Krenuli smo u postupak koji će trajati sljedeća dva, tri mjeseca od prikupljanja ponuda i njihovih rješavanja u skladu s državnim i županijskim institucijama. Na sjednici je usvojen i Prijedlog Zaključka o davanju prethodne suglasnosti na Odluku o donošenju prijedloga teksta Statutarne odluke o izmjenama i dopunama Statuta Javne vatrogasne postrojbe Našice. Usvojene su i odluke o promjenama u statutu grada Našica i poslovniku Gradskog vijeća radi usklađivanja sa zakonom – izjavio je Krešimir Kašuba te se zahvalio se svim vijećnicama i vijećnicima na korektnom radu.

Gradonačelnik Josip Miletić izjavio je kako su na sjednici prokomentirane mnoge značajne teme, brojne investicije, sudjelovanje građana u prometu, a na aktualnom satu je prokomentiran i završetak našičke obilaznice. Naglasio je kako je bilo i nekoliko konstruktivnih prijedloga koji će se u narednom periodu uvrstiti u plan i realizaciju. Na sjednici se prokomentirao i problem parkiranja kod Dječjeg vrtića Zvončić. Gradonačelnik je rekao kako će uskoro krenuti izgradnja parkirališta na tom području. Uz to uredit će se i parkirna mjesta na Trgu Isidora Kršnjavoga, na prostoru iza Robne kuće u Franjevačkoj ulici, a planirano je i veliko parkiralište između Velikog dvorca i zgrade HEP-a.

-Ovih dana smo uredili i osvijetlili i parkiralište pokraj teniskih terena kako bi sugrađani tijekom radova u središtu grada imali gdje parkirati. Vezano uz obnovu Malog dvorca i vile Greger, uspješnom suradnjom smo uspjeli dogovoriti prostore za institucije i udruge koje su tamo boravile. Podsjetit ću i na projekt proširenja Industrijske zone vrijedan 7 i pol milijuna kuna. Javna nabava je u tijeku i vjerujem da ćemo i taj projekt uspješno završiti. Pozivam sve zainteresirane investitore da u narednim danima prate gradske stranice te da se informiraju u Gradskoj upravi oni koji žele doći i investirati u našoj industrijskoj zoni Moram naglasiti kako su u prethodnom razdoblju u Industrijskoj zoni pristigli brojni novi investitori i izgrađeni su neki novi pogoni – izjavio je gradonačelnik Josip Miletić te se zahvalio svim vijećnicima na suradnji tijekom cijeloga mandata.