Održana 22. sjednica Općinskog vijeća Općine Podgorač
06/10/2020

U prostorijama Društvenog doma u Poganovcima održana je 22. sjednica Općinskog vijeća Općine Podgorač. Na dnevnom redu nalazio se Godišnji plan i program te izvješće o realizaciji odgojno – obrazovnog rada Dječjeg vrtića”Zvončić” Našice za pedagošku 2020. i 2021. godinu. Točka Izmjena i dopuna Proračuna Općine Podgorač za 2020. godinu, odnosila se na natječaje koji će ići za nerazvrstanu cestu u Poganovcima, za izgradnju vatrogasne garaže u Kršincima, neisplaćene uskrsnice te isplate Udrugama za mjesece kada nije bilo aktivnosti zbog zabrane okupljanja.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASANačelnik Goran Đanić se osvrnuo na Program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske na području Općine Podgorač. „U suglasnosti s državnim odvjetništvom koji nam je naputke za određene povrate sve smo odradili. Imali smo potrebu mijenjati program radi povrata vlastelinstvu Pejačević. Smatram da je sve odrađeno i nadamo se da će se i Županija i Ministarstvo poljoprivrede suglasiti i da ćemo konačno krenuti s raspolaganjem poljoprivrednih zemljišta.” – rekao je Đanić

 

Na dnevnom redu našao se i Prijedlog Izmjena Programa javnih potreba u socijalnoj skrbi, Prijedlog Izmjena Programa javnih potreba u kulturi, Prijedlog Izmjena Programa javnih potreba u sportu i Prijedlog Izmjena Programa građenja komunalne infrastrukture. Kako je rekao načelnik Đanić sjednica je održana u Poganovcima zbog epidemioloških mjera koje nisu mogli provesti u Podgoraču.

[TheChamp-FB-Comments]