Održana 20. sjednica Općinskog vijeća Općine Podgorač
17/06/2020

Danas je održana 20. sjednica Općinskog vijeća Općine Podgorač, a na dnevnom redu bilo je 14 točaka među kojima su vijećnici prihvatili prijedlog Godišnjeg izvještaja o izvršenju proračuna Općine za razdoblje od 01. siječnja do 31. prosinca 2019. godine kao i izvješća o izvršenju Programa javnih potreba u sportu, kulturi i socijalnoj skrbi za prošlu godinu. Također je prihvaćeno izvješće o radu davatelja javne usluge prikupljanja komunalnog otpada za 2019. godinu, a razmotrena je i prihvaćena informacija o stanju i problematici razvoja obrtništva na području djelovanja Udruženja obrtnika Našice u prošloj godini.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA“Nakon krize s koronavirusom konačno smo se okupili u vijećnici, a moram i napomenuti da niti jedna osoba s područja Općine Podgorač nije bila zaražena virusom COVID – 19. Ovim putem moram pohvaliti i Stožer Civilne zaštite koji su vrhunski odradili svoj posao te ću naglasiti da se nismo opustili pošto opasnost još uvijek traje. Danas na dnevnom redu smo imali izvješća koja su se odnosila na sport i kulturu, zatim izvješće o izvršenju Programa javnih potreba u socijalnoj skrbi, izvješće o izvršenju Programa utroška sredstava koja se prikupljaju od naknade za dodjelu grobnog mjesta i godišnje grobne naknade za korištenje grobnog mjesta za 2019. godinu. Donesen je i zahtjev za zasnivanje prava služnosti HEP Plina d.o.o. Osijek za potvrdu glavnog projekta za naselje Budimci. Možemo slobodno reći da nakon završenih radova vodoopskrbe naše Općine sustavno se nastavlja i na radovima na odvodnji zajedno s Hrvatskim vodama dok se s HEP Plinom radi na plinofikaciji. Do sada je provedena plinofikacija Kelešinke, Stipanovaca, Podgorača kao i naše poduzetničke zone, suglasnost je izdana za Razbojište, a idemo i prema plinofikaciji naselja Budimci. Postoji velika mogućnost da se projekt plinofikacije Razbojišta i Budimaca dovrši već iduće godine.” – izjavio je, između ostalog, načelnik Općine Podgorač Goran Đanić te se osvrnuo na rekonstrukciju vatrogasnog centra kao i na program “Zaželi”.

 

“Rekonstrukcija vatrogasnog centra je projekt vrijedan  5,5 milijuna kuna, a on se financira iz EU fondova. Radovi malo kasne zbog svima nam poznate situacije, a oni se trenutno nalaze na nekih 60% i bit će završeni do mjeseca listopada. Na projektu “Zaželi” zaposleni su voditelj i dva koordinatora, a trenutno se provodi postupak odabira zaposlenika te odabir krajnjih korisnika. 25 osoba zaposlenih na projektu trebali bi se odabrati kroz nekih desetak dana, a sam projekt, vrijedan 4,5 milijuna kuna, krenut će s prvim danom mjeseca srpnja.” – zaključio je načelnik Goran Đanić.

Pročitajte još