Održan tradicionalni gradonačelnikov prijem predstavnika vjerskih zajednica
25/01/2021

Gradonačelnik grada Našica Josip Miletić danas je organizirao tradicionalni prijem za predstavnike vjerskih zajednica. Na sastanku su bili nazočni gvardijan Župe sv. Antuna Padovanskog iz Našica fra Petar Cvekan, župnik iz Velimirovca Ivan Cerić, župnik iz Markovca Patrik Alatić, vojni vikar Mate Mihaljević te pastor Evanđeoske pentekostne Crkve Našice Zdravko Klešćik.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAGradonačelnik je poželio svima dobrodošlicu te se zahvalio na trudu i angažmanu u prethodnom razdoblju. Naglasio je kako vjerske zajednice u našem gradu funkcioniraju u jednom zajedničkom duhu pomažući našim građanima, a na svima nama je da taj dio poštujemo, cijenimo i pomažemo im u skladu s našim mogućnostima.

Zahvaljujem se braći franjevcima što vode računa o vjerskom životu svih Našičana, a svakako mi je drago što su s nama bili i župnici iz Velimirovca i Markovca, vojni vikar i predstavnik evanđeoske crkve. Zahvaljujem im se na blagoslovu za razdoblje koje je pred nama. Želim im puno uspjeha u daljnjem radu u ovim teškim vremenima, a Grad i ja osobno ćemo im pomagati i dalje koliko je u našoj mogućnosti – izjavio je gradonačelnik Josip Miletić.

Pastor Evanđeoske pentekostne Crkve Našice Zdravko Klešćik istaknuo je dobru suradnju Crkve i Grada.

– Prošle godine pozvali smo gradonačelnika na evangelizaciono služenje. On se na to odazvao i na tomu smo mu zahvalni. Mjesečno nam Grad pomaže sa simboličnom donacijom i hvala im i na tomu. Lijepo je živjeti i djelovati u Našicama gdje nam nitko ne ograničava naše vjerske slobode – izjavio je Zdravko Klešćik.

Gvardijan Župe sv. Antuna Padovanskog fra Petar Cvekan istaknuo je kako su Franjevci od prvog dana kada su došli na ove prostore sebe dali za narod.

– Sveti Franjo je čovjek mira koji je rekao kako ne treba živjeti samo sebi već i drugima koristiti. To je načelo kojim se vodimo. U ovom gradu nalazimo u svakom čovjeku, a i u Upravi ovog grada dobre prijatelje, braću koji dolaze k nama te i mi k njima – rekao je fra Petar Cvekan te se zahvalio gradonačelniku na dobroj suradnji.